Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

На зустріч з Марією Вайно



26 жовтня 2017 р. в рамках літературного проекту „Назустріч улюбленому письменнику”, одним із організаторів якого є обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка, відбулася зустріч з письменницею Марією Вайно.

 

Зустріч з Марією Вайно відбулася у стінах бібліотеки та є четвертим заходом проекту. Модератором свята була бібліотекар І категорії обласної бібліотеки ім. І. Франка Христина Шовкопляс.

40 переможців анкетування, присвяченого біографії та творчості письменниці,  було запрошено провести вечір за філіжанкою кави у компанії новелістки. Загалом участь в анкетуванні, яке містило 10 запитань, взяло 727 осіб.

Захід відбувся у формі діалогу, тож кожен з присутніх мав можливість поставити запитання письменниці. На зустрічі п. Марія розповіла про свій перший кіносценарій "Чоловік в кредит, або Четвертий варіант", про проведення майстер-класів зі сценарної майстерності, а також читала свої новели та вірші.

Одна із шанувальниць творчості Марії Вайно озвучила свою улюблену новелу авторки "Маленька цяточка".

Переможці анкетування по творчості писсьменниці отримали подарунок - книги з автографом.

На зустрічі присутнім були представлені три чудові світлини Марії Вайно, майстерно виконані членом обласного осередку Спілки фотохудожників України Дмитром Петриною. Письменниця на фото постала перед своїми шанувальниками у студії, біля улюбленого місця в Івано-Франківську та в робочій атмосфері.

На святі також були присутні організатор проекту - голова громадської організації „Поступовий гурт франківців" професор Сергій Адамович, голова обласного осередку Спілки письменників України Євген Баран, літературознавець Марта Хороб та інші відомі люди міста, що зацікавились цією важливою подією в літературному житті Івано-Франківська.

Посилання на фото.

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка