Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Виїзне засідання ЛЕМКОКЛУБУ



5 серпня 2017 року в м. Монастириськ в рамках проведення XVIII фестивалю «Дзвони Лемківщини» відбулося виїзне засідання Лемкоклубу, що діє при відділі літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка

Тема виїзного засідання лемкоклубу: „Лемківські зустрічі: передавання традиції, мови, культури".

Варто відмітити, в ході спілкування було розкрито багато інформації, яка збагатила учасників клубу досі невідомими фактами. Також налагоджено співпрацю з лемківськими громадами Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, зокрема Лідією Плахтій (Львів) та Олександром Венгриновичем - головою Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина».

Велика пошукова робота ради й учасників лемкоклубу сприяє збереженню та відродженню пам'яті, забутих сторінок з історії Лемківщини. Незабаром у планах ради лемкоклубу  презентації нових книг, новаційного формату зустрічей з нащадками лемків, що об'єднає  користувачів бібліотеки, які мають приналежність до лемківщини, беруть активну участь у громадському житті та культурному процесі.

На завершення виїзного засідання для читачів відділу літератури з мистецтва учасниками лемкоклубу, головою якого є мистецтвознавець і журналіст Анна Кирпан, закуплено шість книг та мапу на лемківську тематику.  

Тож запрошуємо до читання.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка