Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«The Ukrainians: історії успіху» (у 2-х книгах)



Відділ загального читального залу презентує нові видання – книги «The Ukrainians: історії успіху» та «The Ukrainians ІІ: історії успіху», які вийшли у Львові у Видавництві Старого Лева і нещодавно поповнили книжкові фонди обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

    Ідея створення проекту The Ukrainians виникла, коли на київському Майдані горіли серця й автомобільні шини. У час, коли про Україну почали говорити не лише як про країну «десь у Східній Європі», а як про країну, яка віддала життя своїх громадян за європейські цінності.

    Тоді європейські журналісти й спікери навчилися вимовляти українські прізвища й томоніми, а російські фахівці з пропаганди заходилися створювати образ агресивного українця-націоналіста, здатного руйнувати все на своєму шляху. Однак найголовнішим у всьому калейдоскопі слів, голосів і фейків було те, що про Україну нарешті почали говорити - говорити у світі і, найголовніше, в Україні. Це й надихнуло упорядників презентованих книг поміркувати над тим, як саме ми, українці, говоримо про себе. Набридло чути про українців як про жертв і страждальців, закортіло розповісти про інших українців: відомих і невідомих, професіоналів та аматорів, заможних і не дуже. Показати українців різного віку, поглядів і вподобань. Людей, які творять Україну в Україні та поза її межами. Патріотичних громадян, ініціативних та чесних людей, які творять добро та беруть відповідальність за світ навколо і змінюють його. Про це слід було розповісти і Тарас Прокопишин, Володимир Бєглов та Інна Березніцька вирішили спробувати. Так наприкінці травня 2014-го року і народився проект «The Ukrainians» - онлайн журнал про успішних українців, ініціативу та відповідальність, який має на меті показати і світу, і самим українцям, які ми є насправді.

     У першій книзі «The Ukrainians: історії успіху» зібрано двадцять мотивуючих розмов, опублікованих на сайті The Ukrainians ORG протягом першого року існування проекту. Героями першої книги стали успішні українці, зокрема Богдан Гаврилишин, Мирослава Гонгадзе, Ярослав Грицак, Любомир Гузар, Анна Заячківська, Вахтанг Кіпіані, Віктор Мороз, Павло Шеремета та інші, не схильні поступатися власними принципами та цінностями, здатні перемагати у глобальному світі та, реалізуючи власні ідеї й проекти, змінювати Україну.

    Друга книга проекту містить наступні двадцять інтерв'ю, записаних упродовж 2014-2016 років. «The Ukrainians ІІ: історії успіху» - це терапія і профілактика, «пігулка» від розчарування та відчаю. Особисті приклади непересічних героїв та героїнь книги, серед яких Юрій Андрухович, Святослав Вакарчук, Джамала, Оксана Караванська, Андрій Куликов, Мирослав Попович, Тарас Прохасько виразно говорять про те, що зупинятися не варто, іти вперед треба, перемагати і лишатися Людиною - можливо.

      І герої, і читачі цих книжок різні. Проте усіх об'єднує впевненість у тому, що нова Україна може бути і буде наслідком наших спільних щирих зусиль.

     Тож запрошуємо вас до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для ознайомлення з презентованими виданнями. Читайте, насолоджуйтеся і мудрішайте.

 

          The Ukrainians: історії успіху : 20 інтерв'ю про успіх, ініціативу та відповідальність / [упоряд. : Т. Прокопишин, В. Бєглов, І. Березніцька]. - Львів : Вид-во Стар. Лева, 2016. - 255 с. : фот.

        The Ukrainians ІІ: історії успіху : 20 інтерв'ю про успіх, ініціативу та відповідальність / [упоряд. : Т. Прокопишин, В. Бєглов, І. Березніцька]. - Львів : Вид-во Стар. Лева, 2016. - 272 с. : фот.

 

Оновлено 27-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка