Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Нова монографія Олега Проціва – у подарунок бібліотеці



  Фонд відділу краєзнавчої літератури обласної бібліотеки  поповнила нова, подарована автором книга „Історія мисливської зброярської галузі Галичини середини ХIX - початку ХХ століття".

  У монографії проілюстровано напрями діяльності львівських мисливських та ремісничих товариств другої половини ХIX - початку ХХ століття. Автором встановлено, що вони лобіювали перед органами державної влади та виробниками виготовлення якісної мисливської зброї.
   Праця розглядає організацію виробництва, ремонту та продажу мисливської вогнепальної зброї в Галичині, а саме - у Львові, Золочеві, Тарнові та Рожнятові, аналізує економічні, соціальні та політичні чинники, які впливали на розвиток зброярської галузі.
  Також у монографії йдеться про правове регулювання виробництва, торгівлі та набуття власності на мисливські види зброї. Проаналізовано законодавство, що регулювало механізми виробництва зброї у Галичині як у мирний, так і у воєнний період.
  Автор у своєму дослідженні захопив і народну культуру Галичини, що торкалась вивчення мисливських вірувань на полюванні з використанням вогнепальної зброї. Описано відношення мисливців до обрядів, звичаїв та ворожіння, що стосувались „підвищення"  ефективності мисливської зброї під час її використання на полюванні.
  Всіх зацікавлених даною темою запрошуємо до бібліотеки ближче ознайомитись із працею прикарпатського науковця, головного спеціаліста Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства:
  Проців О. Р. Історія мисливської зброярської галузі Галичини середини ХIX - початку ХХ століття. : [монографія] / Проців О. Р. - Івано-Франківськ : ФОЛІАНТ, 2017. - 186 с.

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка