Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Журнал „Слово”: говоримо про все, але по-християнськи



22 березня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація всеукраїнського християнського часопису „Споконвіку було Слово” та його нового номера під назвою „Без Бога (атеїзм і віра)”.

Журнал „Слово" займає чільне місце серед українських християнських періодичних видань та користується популярністю серед користувачів обласної книгозбірні. З ініціативи працівників відділу краєзнавчої літератури відбулася зустріч із творцями цього видання та презентація його у стінах бібліотеки.

Цікавий, стильний, сучасний, красивий, якісний, корисний, потрібний... Так коротко можна сказати про журнал, призначений для читачів, які прагнуть бути християнами не лише на словах, ближче пізнати Господа, зміцнити свою віру та знайти відповіді на багато хвилюючих запитань з різних аспектів життя.

Видавець часопису - „Медіа-центр Апостол" Івано-Франківського Архієпархіального Управління УГКЦ.

Журнал вперше побачив світ у 2011 році. На сьогоднішній день обсяг двомісячника становить 48 сторінок, він розповсюджується по всій Україні з можливістю передплати. Шеф-редактором та водночас богословським редактором видання є автор ідеї створення часопису, священик парафії Різдва Христового м. Івано-Франківська, церковний опікун місії „Апостол" отець Роман Терлецький. Загалом колектив редакції налічує 8 осіб, що сумлінно працюють для читачів, створюючи чудовий журнал, який може і повинен бути альтернативою іншим виданням. Адже Євангеліє торкається всіх і кожного зокрема, а християнство є актуальним та іде в ногу з часом.

За словами головного редактора журналу Уляни Андрусів, кандидата філологічних наук, члена Національної спілки журналістів України, і водночас консультанта у методі позитивної психотерапії, мета журналу - творити якісну католицьку пресу, нести євангельські правди, сміливо порушувати непрості проблеми сьогодення та писати про те, що хвилює кожного українця-християнина. Одним словом, говорити про все, але по-християнськи, формуючи разом із читачами нове суспільство й нову культуру, яка ґрунтується на справжніх цінностях.

Кожен випуск журналу присвячений певній темі, - зазначила модератор презентації Галина Литвин, член редколегії часопису, журналіст, директор БО „Апостол". Тема обговорюється на сторінках видання з різних точок зору у 16 постійних рубриках. Із ними ознайомила присутніх випусковий редактор часопису Уляна Коржик. Серед рубрик журналу - „Богословіє" (веде о. Р. Терлецький) та „Добра новина" (веде У. Андрусів), які власне найкраще розкривають тему номера, а також „Словотерапія" (думка християнського психолога), „Мама, тато і я" (поради дитячого психолога), „Рецепти святості" (розповідь про святих Церкви), „Економіка з розумом" (поради фінансового експерта), „Місія" (приклади місійної діяльності мирян та духовенства), „Мандруючи з Богом" (розповідь про інші країни з перших уст), „І двоє стануть одним" (поради для подружжя), „Внутрішній замок" (поради для доброї молитви), „Гість номера" та ін.

 Зокрема, новий номер двомісячника, що має назву „Без Бога", розкриває читачам поняття віри та атеїзму і запрошує кожного переосмислити свою віру, щоб зустрітися у житті зі справжнім Господом.

Сподіваємось, що гості обласної книгозбірні під час презентації отримали хороше враження про християнський журнал „Слово" і надалі будуть його активними читачами.

Усі випуски журналу можна отримати у відділі краєзнавчої літератури нашої бібліотеки.

А творцям видання бажаємо подальших творчих успіхів на славу Бога і добро кожної людської душі.

 

Оновлено 19-09-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка