Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Митрополит Андрей Шептицький: велет християнства та українства»



З нагоди 150-річчя від дня народження видатного релігійного і громадсько-культурного діяча – Митрополита Андрея Шептицького, у відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської ОУНБ ім. функціонує книжкова виставка «Митрополит Андрей Шептицький: велет християнства та українства».

У першому розділі виставки представлений  творчий доробок Митрополита Андрея, зокрема його праці: „Пастирські послання" том 1, 3 та 4, „Пастирські листи слуги Божого митрополита Андрея Шептицького", „Заклик до покаяння", „Як будувати Рідну Хату", „Пастирське послання Єпископа Андрея до вірних Станиславівської єпархії", „Правдива віра", „За єдність святої віри, церкви і нації" та ін. Ці твори дозволяють читачеві сформувати у своїй уяві повноцінний образ Митрополита - аскета, архипастиря і провідника свого народу, який разом з ним радів і страждав та підтримував цей народ на дусі. 

Книги та статті, що експонуються у другому розділі виставки (Королевський К. „Митрополит Андрей Шептицький (1865-1944)", Гладка Г. „Парламентська діяльність Митрополита Андрея Шептицького", О. В. Лаба „Митрополит Андрей Шептицький. Його життя і заслуги",  „Митрополит Андрей Шептицький у документах радянських органів державної безпеки (1939-1944рр)", С. Шептицька „Молодість і покликання о. Романа Шептицького" та ін.  висвітлюють  життєвий шлях, багатогранну діяльність та внесок у національне й духовне життя України Слуги Божого Андрея. Так, спогади Софії Шептицької про свого великого сина - одне з найважливіших документальних джерел до біографії Митрополита. В ньому якнайвиразніше відчувається задум Божого Провидіння, що покликало молодого графа Романа, доктора права, до монашого життя, а згодом - до Митрополичого престолу. 

Ближче познайомитися із цією могутньою постаттю та її діяннями Вам допоможуть вітчизняні та діаспорні видання з виставки „Митрополит Андрей Шептицький: велет християнства та українства", а також бібліографічний анотований покажчик „Голос з вершини духовності", який підготували і видали працівники відділу краєзнавчої літератури.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка