Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Знайомтесь! Нова книга: О. Лаврик «Україна. Все, що робить нас українцями»



Книжкові фонди відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнились новим виданням Оксани Лаврик «Україна. Все, що робить нас українцями».

«Вітчизна - це не хтось і не десь. Я - теж Вітчизна!» Ці слова відомого українського поета Івана Світличного якнайкраще відтворюють зміст презентованої сьогодні книжки знаного науковця, кандидата філологічних наук, доцента кафедри журналістики Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Оксани Лаврик «Україна. Все, що робить нас українцями». Щоб відчути себе українцем, мало народитися і жити в Україні, - треба ще й вивчити історію свого народу, його звичаї і побут, мову і культуру, - і не лише створену її митцями, а й ту, що виплекана з діда-прадіда, передана нам, їхнім нащадкам як неоціненний скарб.

 Рукопис був прорецензований Ольгою Кашабою, кандидатом історичних наук, доцентом кафедри українознавства і політології Української інженерно-педагогічної академії.

  Безліч цікавинок відшукала авторка про традиції та обряди українців. Вдало підібрала давні думи, легенди, прислів'я, приказки, загадки тощо. Проаналізувала історичні події, що мали вагоме значення для становлення української держави.

   Цінним додатком до книги стали давні рецепти, за якими наші бабусі і прабабусі готували щоденні та обрядові страви.

   Цікаве та глибоке дослідження Оксани Лаврик гармонійно доповнила акварельним живописом відома художниця Надія Старовойтова. Більшість її робіт присвячено національній тематиці, - тож видання набуло особливого колориту.

     Справжньою окрасою книги стали світлини знаного в нашій країні фотографа Володимира Луценка, який у пошуках вдалого кадру об'їздив чимало мальовничих куточків України.

     У цілому ж видання є результатом праці залюблених в Україну людей, які прагнули пробудити у читача національну свідомість та гордість за свою країну і розраховане на тих читачів, які прагнуть розширити свої знання про Україну й українців, глибше пізнати їхні традиції, щоб усім серцем і душею долучитися до них і відчути себе справжніми патріотами своєї країни.

    Тож з нетерпінням чекаємо вас в нашому загальному читальному залі для більш глибшого та детального ознайомлення з книгою.

 

Лаврик О. Україна. Все, що робить нас українцями / Оксана Лаврик. - Х. : Віват, 2015. - 256 с. : іл. - (Культурна спадщина України).

 

Оновлено 02-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка