Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Благодійна акція „Крок до милосердя” (2-й сезон)



З 1 по 7 жовтня у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка в рамках соціального проекту „Естафета добра і любові” проходила благодійна акція „Крок до милосердя”, приурочена до Міжнародного дня людей похилого віку.

  Впродовж року у бібліотеці діє соціальний проект „Естафета добра і любові", зініційований відділом абонементу. І уже вдруге працівниками цього відділу була організована та проведена благодійна акція на підтримку читачів похилого віку „Крок до милосердя".

  Вперше така акція проходила у жовтні 2013 року. Поштовхом до її проведення стало просте людське бажання - сказати слова вдячності статечним відвідувачам бібліотеки, висловити їм своє захоплення, повагу. Тоді й зародилася ідея постійного опікування читачами поважного віку: відвідувати на дому тих користувачів, що за станом здоров'я не можуть приходити до бібліотеки, а бажання читати у них є велике; відстоювати читацькі інтереси та потреби користувачів старшого віку; намагатись створювати їм умови для комфортного перебування у залах книгозбірні; підтримувати їх і матеріально, і морально, організовуючи благодійні акції та святкові дійства, і за їх участю також. Адже всі вони, ті, кому зараз за 65, незважаючи на життєві негаразди та труднощі, до сьогодні не зрадили книжці, бібліотеці. Уже за це вони заслуговують на повагу та особливе ставлення до себе. Завдяки їх любові до читання, життєлюбству, не переривається зв'язок читаючих поколінь: від бабусь та дідусів онуки та правнуки отримують перші уроки любові до книжки. Це є та естафета, яка поєднює людей, збагачуючи кожного.

  Отож, шановні наші читачі поважного віку! Ви потрібні нам. І Ви маєте про це знати. А тому ми завжди будемо Вам про це нагадувати своїми діями, своїм ставленням до Вас.

  Благодійна акція „Крок до милосердя"- це один із напрямів роботи    соціального проекту „Естафета добра і любові". Минулого року вона припала до душі кожному. Тому працівники абонементу вирішили зробити її традиційною. Як і в 2013 році - впродовж тижня здійснювався безкоштовний запис людей літнього віку у бібліотеку. Для життєво-мудрої та досвідченої категорії читачів фахівці відділу Оксана Качорак, Олександра Мосорко, Галина Синенько, Ольга Черепович та Надія Кожак з любов'ю  підготували низку заходів, щоб пошанувати їх. Організували книжково-ілюстративну виставку-пошану „Хай буде теплою осінь життя", де представлені книги та періодичні видання, що містять інформацію на всі смаки та уподобання: „Фітотерапія" Є. Товстухи, „Людина. Сім'я. Україна" С. Геника, „Книга духовної мудрості" М. Дочинця, „Будьмо" З. Маніва; цікаві життєві історії пропонують журнали „Жінка", „Дім та сім'я", „Пенсія". Хорошим доповненням до виставки став солодкий стіл, до якого гостинно запрошувалися усі статечні читачі.

  Підготували та провели святкову лотерею, де серед інших призів-сюрпризів розігрувалася підписка на періодичне видання. У минулому році дві наші читачкам - п. Лідія Савка та п. Раїса Сєдова отримували журнал „Життя і жінка", п. Анатолій Горобець - газету „Добрий господар". Цьогоріч в розіграші взяли участь біля 30 читачів -із них двоє стали власниками щасливих лотерей. Та, як висловлювалися учасники, не виграні призи тішили їх, а увага і шанобливе ставлення.
   Впродовж тижня наші поважні відвідувачі виходили з бібліотеки,  збагачені не тільки книжками, але й позитивними емоціями та хорошим настроєм. І, звичайно, кожен мав бажання повернутися до бібліотеки ще не раз.

  Відрадно, що окрім відділу абонементу до проекту долучилися працівники відділу літератури з мистецтва та літератури іноземними мовами. Виявили бажання зробити свій внесок в цю добру справу й читачі. Підсумовуючи все, можна констатувати, що ця естафета добра, любові, милосердя буде обовязково  мати продовження.

                                                                                    Матеріал підготувала

                                                                               зав. відділу абонементу Оксана Качорак

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка