Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Виставка-синтез „Вільям Шекспір – геній століть”



З фондів відділів книгозберігання й літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка діє книжкова виставка-синтез „Вільям Шекспір – геній століть”, присвячена 450-літтю від дня народження англійського драматурга та поета Вільяма Шекспіра.

   Шекспір - одне з тих чудес світу, яким не перестаєш дивуватися: історія рухається, змінюється образ планети, а людям усе ще потрібно те, що створив цей поет, відділений від нас декількома сторіччями. Чим більш зрілим стає людство в духовному плані, тим більше глибин відкриває воно у творчості Шекспіра. Десятки, сотні життєвих ситуацій, у яких опиняються люди, були точно підмічені і відбиті Шекспіром у його драмах. Ними можна міряти життя окремої людини і можна відзначати стадії розвитку цілого народу. Все драматичне, що трапляється з різними людьми і з суспільством у цілому, було зображено Шекспіром з тим ступенем художнього узагальнення, що дозволяє в різні часи й, здавалося б, в нових умовах пізнавати себе і своє життя.

    Перу Шекспіра належать 37 сценічних творів, 2 поеми, 154 сонетів. Його творчість є однією з вершин художньої культури епохи Відродження. Силою свого таланту він змусив глядача побачити у просторі сцени, майже без декорацій, всесвіт, минуле і майбутнє людства. Він бачив і розумів життя у всій його складності: високим і низьким, трагічним і комічним, святковим і буденним.

     Запрошуємо бажаючих у відділ літератури з мистецтва до ознайомлення із книжковою виставкою-синтез „Вільям Шекспір - геній століть", на якій  представлено  книги та документні джерела з фондів бібліотеки про життя і творчість видатного драматурга і поета.

 

 

Оновлено 06-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка