Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

155-літтю Івана Франка присвячується



До 155-ліття від дня народження великого Каменяра – Івана Франка у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки діє книжково-ілюстративна виставка „Пророк у своїй Вітчизні”.

„Хто хоче пізнати поета, мусить побувати в його країні", - писав великий німецький поет Йоган-Вольфганг Гете, закликаючи дослідників письменницької спадщини вивчати все, що пов'язане з особою і творчістю митця. Ці відомі слова особливо актуальні для тих, хто цікавиться постаттю одного з найбільших геніїв, що їх зродила земля українська, - Івана Франка. Сьогодні чимало зроблено для осмислення діяльності відомого письменника. Але чим далі йдемо в мандрівку століть „з його духа печаттю", тим більшою і величнішою стає для нас постать одного з найвизначніших духовних провідників України.

На виставці „Пророк у своїй Вітчизні " представлені: видання творів Івана Франка за різні роки, серед яких: „Мозаїка", „Захар Беркут", „Перехресні стежки", „Сонети", „Зів'яле листя", „Сотворення світу", дитячі видання „Лель і Полель", „Абу-Касимові капці", „Лис Микита", „Казки". Привертають увагу книги про творчість письменника науковців-дослідників, літературознавців різних поколінь: Б. Тихолоза „Філософська лірика Івана Франка", М. Жулинського „Він знав „як много важить" слово...", П. Арсенича „Іван Франко і Прикарпаття", а також праці Д. Павличка, М. Легкого, М. Гнатюка, У. Скальської та багатьох інших.

Запрошуємо всіх бажаючих - поціновувачів Франкового слова, відвідати обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І. Франка для перегляду ювілейної виставки „Пророк у своїй Вітчизні". 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка