Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Василь Харитон „Покутяни”



Пропонуємо Вашій увазі нову книгу Василя Харитона „Покутяни”, за яку автор отримав обласну премію ім. В. Стефаника 2011 року.

Здавалося б, про Василя Стефаника вже чимало написано в Україні і за кордоном, захищено не одну дисертацію про його творчість, та, виявляється, що в життєписі „володаря душ селянських" ще бракує багатьох надзвичайно важливих сторінок, які повніше розкривають характер і долю класика української літератури.

Цю прогалину в стефаникознавстві заповнює своїми пошуками, дослідженнями і відкриттями уважний і старанний культуролог Василь Харитон в літературно-документальному диптиху „Покутяни", головною темою якого є взаємини письменника-новеліста із його несправедливо призабутими краянами та друзями з Тулови на Снятинщині - Василем Андрійовичем та Василем Миколайовичем Костащуками, життя і доля яких відзеркалює складні історичні реалії України у буремному ХХ ст.

Усі збережені листи педагога і науковця В. М. Костащука до В. Стефаника, що вперше публікуються у першій частині цього видання, дають дослідникам цінний матеріал для подальших стефаникознавчих студій.

У другій частині диптиху опубліковано відомі і новознайдені спогади, розвідки, статті В. А. Костащука про класиків української літератури. Вона також містить критико-біографічний нарис про творчість і життя письменника і педагога В. А. Костащука - першого біографа В. Стефаника.

Для детальнішого ознайомлення з книгою Василя Харитона „Покутяни" запрошуємо до нашої бібліотеки.

Харитон В. Покутяни: літ.-докум. диптих : [у 2-х ч.] : 140-ій річниці з дня народж. В. С. Стефаника присвяч. / Харитон В. - Снятин (Івано-Франків. обл.) : Прут Принт, 2010. - 270 с. : іл. - (Скарби отчої землі).

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка