Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн-дискусія в бібліотечному англомовному розмовному клубі



6 грудня 2020 р. в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася онлайн подія – обговорення фільму «Хто така Америка?» («Who Is America?») – американського політико-сатиричного телесеріалу, створеного Сашею Бароном Коеном. Серіал із семи серій досліджує різноманітних людей, які населяють американську унікальну націю, та баронів Коена, які експериментують на ігровому майданчику Америки 2018 року.

Це вже друге засідання дискусійного клубу по цьому серіалу. Учасники події подивилися дві нові серії і обговорили образи героїв та проблеми сучасного суспільства, які піднімаються в цих частинах серіалу. Говорили не тільки про події в Америці, але й проводили паралелі з українськими життєвими реаліями.

У другій серії Ерран Морад навчає Джейсона Спенсера, республіканського державного представника з штату Джорджія, як виявляти і знищувати терористів; Джо Мональдо їде до Лос-Анджелеса, щоб Коринне Олімпіос підтримав свою благодійність, яка допомагає тим, хто заражається еболою в Африці, також він обговорює програму, яка допомагає фінансувати підготовку дітей-солдатів; Біллі Вейн Руддік молодший, доктор філософії бере участь у дискусії з Тедом Коппелем про різницю у відвідуваності між інавгурацією президента Обами та президента Трампа.

У третій серії Ерран Морад бере інтерв'ю у колишнього судді Алабами та кандидата в депутати від Сенату Республіки США Роя Мура та демонструє новий пристрій, винайдений ізраїльською армією для виявлення педофілів. Мур залишає інтерв'ю після того, як пристрій виявляє його як сексуального злочинця; д-р Ніра Каїн-Н'Деґйоцелло обговорює разом із колишнім законодавцем штату Південна Кароліна Чіп Леймхаус та реп-виконавцем Боном Крушером питання, чому афроамериканців називають чорними; Морад вчить трьох прихильників Трампа, як заманити і захопити незаконних іноземців з Мексики.

На дискусії піднімалися питання, які є актуальними для українського суспільства сьогодні: це - проблеми біженців (переселенців) через військові дії на сході України; толерантне відношення до людей різних національностей (Америка - багатокультурна країна); проблеми самоідентичності.

Приєднуйтесь до наших обговорень по неділях! Вони допоможуть не тільки розвинути розмовні навички, але й критичне мислення.

Уся інформація та анонси подій на нашій сторінці у Facebook: https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

Cвітлини

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка