Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч з головою Івано-Франківського земляцтва в Австралії у бібліотеці



17 серпня 2017 року в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулася зустріч з пані Іреною Красуляк – головою Фундації допомоги українським сиротам, головою Івано-Франківського Земляцтва в Австралії.

Івано-Франківський центр «Вікно в Америку», який діє в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка, відвідує багато цікавих та поважних людей. Користуючись такою нагодою, ми запрошуємо читачів, членів клубу розмовної мови, усіх зацікавлених на зустрічі та спілкування з ними.

Цього разу гостею щочетвергових зустрічей стала Ірена Красуляк, яка за свою активну подвижницьку працю в 2015 році стала лауреатом Всеукраїнської премії Жінка ІІІ Тисячоліття.

Жінка III тисячоліття, яка вона? Професіональна, самовіддана, ініціативна, творча...  Ці жінки творять сучасне та майбутнє нашої країни. Вони варті того, щоб їхні успіхи були зразком і стимулом для інших. Наші сучасниці підкорюють час і роблять неможливе реальністю.

Саме такою і є пані Ірена - діяльна, сучасна, освічена, прогресивна особистість, яка робить значний внесок у благородну справу, адже вже 25 років займається благодійністю, допомагаючи українським сиротинцям, лікарням, школам, воїнам АТО та їхнім сім'ям.

Двічі на рік вона і дві її помічниці збирають і привозять в Україну контейнер з одягом, харчами, технікою. Цьогоріч пані Ірена відвідала Містечко Милосердя «Святого Миколая», яке знаходиться в селі Крихівці поблизу Івано-Франківська, і передала дітям одяг, взуття, харчі, засоби гігієни та інші необхідні речі.

Пані Ірена Красуляк є журналісткою за професією, працювала на телебаченні ведучою дитячих програм. Усе своє свідоме життя вона розповідала австралійцям про Україну, її людей, культуру та історію.

Пані Ірена поділилася спогадами про своє дитинство, навчання, розповіла багато цікавого про таку далеку і мало відому для нас Австралію. Поговорили ми і про австралійський варіант англійської мови, її особливості, акцент. Відвідувачі задавали запитання і захоплювалися цією тендітною жінкою, яка сьогодні розуміє потреби українців, співчуває і допомагає в міру своїх можливостей, інколи й надможливостей усім, хто того потребує.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка