Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Науково-практична конференція з проблем світової літератури



В рамках проекту «Вікно в Америку» у відділі літератури іноземними мовами бібліотеки відбулася науково-практична конференція «Наукові дослідження в різних аспектах світової літератури».

Захід проходив в рамках Тижня світової літератури в м.Івано-Франківську.
Метою та завданнями конференції було активізувати інтелектуальні та творчі можливості учнів для вирішення нестандартних завдань, спонукати до занять науково-дослідницькою діяльністю, стимулювати висунення альтернативних припущень та здогадок.
     Учасники провели паралелі між сюжетними лініями творів українських та зарубіжних письменників.
     Особливу увагу та зацікавлення викликали проекти учнів старшої школи ЗОШ № 21 «Вплив силового поля світової літератури на формування Юрія Андруховича як письменника та перекладача» (цей проект став переможцем), «Багатогранний образ Землі та долі жінки на сторінках романів Ольги Кобилянської «Земля» та «Звіяні вітром» Маргарет Мітчелл» (автор – Н.Кураш). Цікаві думки були висвітлені представником ЗОШ № 5, яка розглянула твір Любка Дереша «Намір!» та твір «Сутінки» сучасної американської письменниці Стефені Маєр. Слід відзначити також презентацію школи-інтернату № 1 за темою «Відображення вічної теми відносин батьків-дітей в творі В.Шекспіра «Ромео та Джульєтта» та в творі «Тіні забутих предків» М.Коцюбинського.

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка