Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація поетичної збірки Нестора Чира "Паморозь дивного світіння"



17 грудня 2008 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація нової поетичної збірки Нестора Чира "Паморозь дивного світіння".

    Нестор Чир – лауреат обласних премій ім. Василя Стефаника та ім. Марійки Підгірянки, районної – ім. Надії Попович, депутат Івано-Франківської обласної ради чотирьох демократичних скликань.  
    Нова поетична збірка „Паморозь дивного світіння” – це віршована сповідь поета, в якій автор не лише проникливо ілюструє події, що відбуваються у навколишньому світі та Україні, але й глибоко переживає за їхнє майбутнє.
    З нагоди презентації привітати поета прийшли: заступник міського голови Зінаїда Федорук, голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Добрянський та колеги по перу - письменники Володимир Качкан, Ольга Слоньовська, Ганна Дорошенко, Євген Баран, Михайло Андрусяк. Всі були одностайні в тому, що своїм словом Нестор Чир вчить творити добро, вчить віддячувати любов’ю на любов…  Це характеризує всю творчість письменника – не лише поетичну, бо відомий він також, як добрий прозаїк, нарисовець-документаліст, публіцист. І в кожній з цих творчих  іпостасей прочитується висока повнота та органічність втілення особи автора, за кожним словом якого сильне творче горіння, тому воно живе, цікаве, і ніколи не полишає байдужим читача.
    Від депутатського корпусу обласної ради поета пошанувала своїм проникливим теплим словом депутат обласної ради, директор обласного телебачення ,,Галичина" Ольга Бабій. Зворушливою була розповідь директора Надвірнянської ЦБС Марти Кушнерчук про самовіддану роботу Нестора Івановича в літературній студії ,,Бистрінь", про  притаманні йому високі людські моральні якості, про любов, доброту і толерантність, які світяться в благородних очах цієї людини. Нестор Чир віддано любить Україну, український народ і усю свою творчість і силу присвячує йому.
    Не обійшлося на презентації і без музичного привітання.    Пісні на вірші поета виконували народний артист України Михайло Кривень, співачки Ольга Молодій та Галина Баранкевич. Завершилася зустріч ,,Молитвою" на слова Нестора Чира у виконанні молодої співачки, заслуженої артистки України Ірини Лончиної.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка