Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

День єдності Німеччини – в бібліотеці



01 жовтня 2018р. в рамках спільного проекту Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка з бібліотекою Goethe-Institut в Україні "Мова. Культура. Німеччина" завітали студенти та викладачі кафедри німецької філології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, які підготували інсценізоване дійство про бібліотеки України та Німеччини, топ-10 найвідоміших бібліотек світу. Захід також був приурочений до святкування Дня єдності Німеччини, який відзначається щорічно 3 жовтня. Презентації звучали як українською, так і німецькою мовами.

День єдності Німеччини або День німецької єдності (Tag der deutschen Einheit) - національне свято Німеччини. Він відзначається в день успішного офіційного возз'єднання Західної і Східної Німеччини 3 жовтня 1990 року. Сьогодні на честь свята організовуються святкові мітинги і засідання в земельних парламентах і меріях, на яких вимовляються політичні святкові промови. У них беруть участь члени бундесрату (верхня палата парламенту Німеччини) та інших конституційних органів країни, а також представники політики, суспільства і населення (так звані делегації громадян - Burgeldelegation). В деяких місцевостях проводяться концерти та гуляння, ввечері влаштовуються феєрверки.

Студенти дослідили творчість визначних німецьких письменників та авторів світової літератури, які в своїх творах описували бібліотеки в різні часи.

Окрема подяка Шацькій Галині Миколаївні, старшому викладачеві кафедри, яка ініціювала студентів до творчості та до читання взагалі.

На заході були присутні викладачі кафедри Маруневич Б.М., Липка С.І., Павлишинець О.О., Корольова Н.О., Петришак Б.Я. та магістри кафедри.          Бібліотекарі щиро вдячні кафедрі німецької філології ПНУ ім. В.Стефаника за багаторічну співпрацю та щорічні вітання з Всеукраїнським днем бібліотек!

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка