Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Англійська для медіаграмотності



Впродовж шести тижнів в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка проходили зустрічі-обговорення в рамках онлайн курсу Пенсильванського університету «Англійська для медіа грамотності». Фасилітатором на зустрічах були науковець, дослідник програми імені Фулбрайта Девід Грейкон та директор ГО «Центр дослідження комунікації / Centre for Communication Research» Наталія Гошилик.

    Остання зустріч учасників курсу «Англійська для медіаграмотності» стала продуктивною для обговорення різноманітності у медіа. Наталія Гошилик розповіла про еколінгвістичні аспекти аналізу реклам та проаналізувала поняття greenwashing, тобто надмірного та невиправданого використання екомаркетингових тактик задля привернення уваги споживачів. Девід Грейкон вкотре критично розглянув способи представлення різних груп у медіа, зокрема на основі етнічної належності, статі, релігійних вподобань і т. п.
     Учасниця курсу Тамара Луценко поділилася власним баченням реклами курсу медіаграмотності, зокрема її візуальним оформленням.
     Завершенням зустрічі стало вручення сертифікатів учасникам, які успішно завершили курс, а саме Юлії Дутчак, Алексу Полюку, Ользі Янишин, Інні Сахневич, Юліанні Бірг та Юлії Василів. Вони самостійно пройшли онлайн курс на платформі Coursera, а також впродовж 6 тижнів працювали під керівництвом фахових фасилітаторів.
     Щира подяка кожному учаснику за активні дискусії, плідну роботу та ентузіазм стосовно важливості медіаграмотності у сучасному світі! Участь у курсі стала нагодою попрацювати над власним сприйняттям та розумінням медіаграмотності та, окрім того, збагатити досвід міжкультурної взаємодії.

   Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка