Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Можливості Програми академiчних обмiнiв iменi Фулбрайта в Українi



15-16 березня 2018 року в місті Івано-Франківську відбулися зустрічі координатора «Програми імені Фулбрайта для науковців» Вероніки Алексанич зі студентами та викладачами вищих навчальних закладів міста. Окрема зустріч відбулася в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка з відвідувачами інформаційно-ресурсного центру “Вікно в Америку”, які зацікавлені в інформації про певні наукові програми для українців.

    Метою зустрічей є ознайомлення громадян з можливостями, що їх надає Програма та обговорення умов участі у конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій. Окрім того, зустрічі слугують доброю нагодою довідатись про цілі й традиції Програми та пізнати історії наукових пошуків і напрацювань її учасників.
    Вероніка Алексанич говорила про програми для студентів старших курсів та випускників ВНЗ, для молодих викладачів та дослідників, для кандидатів та докторів наук, дослідників та аспірантів напередодні захисту.
    Про можливості програми Фулбрайта говорив також стипендіат, професор Eastern Illinois University (Charleston, IL), режисер-документаліст, фахівець у сфері візуальних медій Девід Грекон (David Gracon), який викладає курс медійної грамотності у  Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.
    Приємно було почути, що серед випускників Програми імені Фулбрайта є й івано-франківці: письменник Юрій Андрухович; поет та перекладач Олег Лишега; науковий співробітник Національного заповідника «Давній Галич» Тарас Ткачук; доценти кафедри англійської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Леся Ікалюк та Ольга Кульчицька; доцент кафедри анатомії людини, оперативної хірургії і топографічної анатомії Івано-Франківського національного медичного університету Василь Кавин; колишня викладачка  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Валентина Титова й викладач Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Василь Непийвода; випускники Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Маріанна Глинська, Наталія Гонтаренко, Оксана Мороз, Олена Федюк. Другий рік поспіль випускник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Сергій Кривенко студіює магістерську програму з нафтової інженерії у Texas Tech University (Lubbock, TX).

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка