Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Методична майстерня для вчителів англійської мови



В рамках діяльності інформаційно-ресурсного центру “Вікно в Америку” в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка діє Методична майстерня для вчителів англійської мови загальноосвітніх шкіл міста та області. Цього разу це був методичний тренінг на тему «Формування соціальної та громадянської компетентностей на уроках англійської мови», проведений за програмою швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU».

    Даний проект впроваджується спільно з Івано-Франківським інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників, де проходять курсову підготовку вчителі.
    Тренерами були  Галина Гафійчук та Христина Дуда.
    Метою тренінгу було ознайомитися з моделями компетентнісного уроку англійської мови, який дасть можливість виховувати справжніх громадян. Адже, перебуваючи у процесі стрімких соціально-економічних змін, Україна надзвичайно гостро відчуває потребу підготовки і виховання нової генерації громадян на засадах цінностей демократичного суспільства – верховенства прав людини, рівності і взаємній відповідальності, що неможливо без створення демократичного середовища на уроках, де учень на власному досвіді навчатиметься брати відповідальність та приймати рішення. Тренінг проходив в інтерактивному форматі, вчителі писали свої міні-проекти уроку і представляли їх іншим учасникам.
    На тренінгу велика увага була приділена питанням демократизації освіти, формуванню компетентнісного підходу до навчального процесу. Тренери звернули увагу учасників на ключову ідею проекту – освіта для демократичного громадянства та освіта з прав людини (ОДГ/ОПЛ).
    Людмила Жирик, керівник центру «Вікно в Америку» представила можливості фондів, як книжкових, так і електронних, розповіла про діяльність англомовних клубів з носіями мови.
    Тетяна Кривенька, головний бібліотекар відділу літератури іноземними мовами бібліотеки, ознайомила учасників тренінгу з періодичними виданнями – методичними порадниками для вчителів англійської мови та виданнями відділу, призначених на допомогу вчителям.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка