Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь у міжнародному конкурсі Write On!



В рамках діяльності інформаційно-ресурсного центру “Вікно в Америку” в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка розпочався цикл семінарів підготовки до міжнародного конкурсу Write On! - конкурсу творчого письма, який заохочує у студентів творчість та уяву у написанні твору. Організатором семінарів є Томас Барефут, волонтер Корпусу миру в Україні. Минулого року учасники від міста Івано-Франківська зайняли три призові місця в різних категоріях.

   12 учасників відвідали перші два семінари, на яких вчилися аналізувати прочитані англомовні тексти, створювати персонажів, обговорювати конфлікти на базі новел американських авторів, а саме новел "Овальний портрет" Едгара Аллана По та "Товстун" Раймонда Карвера. 

    Конкурс «Write On!» організовується добровольцями Корпусу миру США. У 2003 році група добровольців Корпусу Миру в Грузії заснувала Олімпіаду з письма як інноваційний шлях просування творчості та критичного мислення серед студентів у країнах, що розвиваються. Через три роки Вірменія та Азербайджан приєдналися до першої Олімпіади. Міжнародного статусу конкурс набув у 2009 році за участі Молдови. Завдяки підтримці волонтерів та співробітників Корпусу Миру кількість країн-учасниць в останні роки зросла вдвічі, включаючи Албанію, Болгарію, Камбоджу, Монголію та Україну. Проект, тепер відомий як Write On!, входить у свій десятий рік і прагне поширитись у ще більшій кількості країн.

     Для вчителів конкурс - це можливість розвинути вміння володіти англійською мовою своїми учнями шляхом провокацій думок, які часто не входять до навчального плану.

      Для студентів конкурс забезпечує вільне вираження поглядів та стимул для подальшого розвитку мови.

     Write On! оцінюється на національному та міжнародному рівнях. Добровольці Корпусу Миру та місцеві вчителі починають підготовку студентів у своїх громадах у грудні. Регіональні змагання проводяться у лютому. Національні організатори розповсюджують письмові теми кожній громаді, яка проводитиме конкурс. Заохочуються до участі учні з 6-го класу середньої школи до студентів вищих навчальних закладів. На конкурсі студенти вибирають тему зі списку. Їм надається 70 хвилин, щоб написати твір англійською мовою без будь-якої допомоги. Записи оцінюються на підставі їхньої творчості та натхнення, а не за граматику чи правопис. Після регіональних змагань кожна організація подає матеріали для національного суддівства, яке у березні  проводиться колегією добровольців Корпусу Миру та громадянами приймаючої країни. Національні переможці будуть подані на міжнародне судове рішення в Тбілісі, Грузія.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка