Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно DocuDays UA в бібліотеці



З 1 грудня в місті Івано-Франківську проходять спеціальні кінопокази про права людей в рамках XIII-ого Міжнародного мандрівного фестивалю документальних фільмів Docudays UA 2016 «Вогнища громадянської активності».

     4 грудня фестиваль завітав до Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка, в якій діє клуб Docudays UA. На клубі історії інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» відбувся показ австро-італо-швейцарської стрічки «Зимова Лампедуза».
     Стрічка розповідає про невеличкий італійський острів, що відстоює окрім прав своєї спільноти, права та безпеку тисяч мігрантів, що долають небезпечний шлях по дорозі до мирного життя. Крихітна спільнота на околиці Європи відчайдушно бореться за солідарність із тими, кого багато хто вважає причиною кризи: людьми, які прибули на човнах із Африки. Даний фільм отримав ряд нагород, а саме: 2016 – найкращий документальний фільм – Austrian Film Award; 2015 – нагорода Swiss Critics Boccalino – найкращий фільм на МКФ у Локарно; 2015 – найкращий документальний фільм на Кінофестивалі Viennale; 2015 – приз глядацьких симпатій на Дуйсбурзькому тижні кіно.
     Після перегляду документального фільму відбулося дискусійне обговорення англійською мовою на тему «Випадки сучасної історії: тема солідарності та підтримки прав людей в контексті історії». Учасники дискусії – люди з різним життєвим досвідом, культурою та національністю, які жваво виражали свої думки. Та всі прийшли до висновку, що спільні проблеми об'єднують, а за вмінням критично мислити – майбутнє нашого суспільства.
     Гостями перегляду та обговорення були волонтери Корпусу Миру в Україні Томас, Роберт (м. Івано-Франківськ) та Майкл (м. Коломия), які висловили свої думки щодо проблем біженців в США.
     Захід організовано Молодіжною організацією СТАН. Модераторами дискусійного обговорення були Ольга Олейніченко (СТАН) та керівник центру «Вікно в Америку» Людмила Жирик.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка