Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Майбутнім юристам – про виборчу систему США



25 листопада 2016 року до Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка, де діє інформаційно-ресурсний центр “Вікно в Америку”, завітали студенти та викладачі юридичного відділення Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету для ознайомлення з можливостями центру для вивчення англійської мови як провідної мови світу. Особливо це важливо в Рік англійської мови, який бібліотека активно підтримує впродовж 2016 року.

Захід відбувся з метою реалізації Перспективного плану розвитку Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету на 2016-2020 рр.  щодо вдосконалення системи підготовки фахівців, впровадження в освітній (навчальний) процес європейських норм і стандартів вищої освіти, інноваційних технологій, виховання у студентської молоді національної свідомості, модернізації освітнього (навчально-виховного) процесу на основі залучення студентів до науково-дослідницької роботи, впровадження новітніх технічних засобів та методик.

Темою зустрічі, організованої для майбутніх юристів, була "Виборча система США". Керівник центру Жирик Л.І. підготувала презентацію у супроводі відеоряду, в якій висвітлила питання американської системи виборів в загальному, зокрема систему виборів Президента США, оскільки нещодавно відбулися такі вибори, переможцем в яких став Дональд Трамп, представник партії республіканців.

До уваги студентів був представлений документальний фільм "Відверто про Америку" спільного проекту Української служби Голосу Америки та офісу міжнародних інформаційних програм Державного Департаменту США. У фільмі детально розповідається про вибори Президента США, особлива увага приділена цьогорічному передвиборчому процесу, дебатам, процесу голосування . Представлена також інформація про те, як українці, які мешкають в Америці, беруть участь у виборах.

Вражають реалії внутрішнього життя американців, свобода слова та відношення американців до вирішення долі своєї країни через участь у виборах.

Також відвідувачам було представлено міжнародні проекти обласної бібліотеки, а саме інформаційно-ресурсний центр "Вікно в Америку", спільний проект з Goethe-Institut в Україні "Мова. Культура. Німеччина", "Бібліоміст" та інші.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка