Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Латиноамериканська спадщина США: історія та культура



20 листопада 2016 року в інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка відбувся захід — екскурс в історію та культуру латиноамериканського населення Сполучених Штатів Америки.

Гостями заходу були волонтери Корпусу Миру в Івано-Франківській області латиноамериканського походження Бетені Мартінез (с. Витвиця Долинського р-ну), Маріо Валдез (с. Дзвиняч Богородчанського р-ну) та Хесус Сеговіа (с. Криворівня Верховинського р-ну). Всі вони працюють в загальноосвітніх закладах області, навчаючи українських школярів англійської мови, організовують різноманітні табори, соціальні програми тощо.

Гості заходу ознайомили присутніх з історією та культурою етнічної групи США - вихідців з Латинської Америки, уродженців Куби, Мексики, Пуерто-Рико. Бетені, Маріо та Хесус презентували традиції та звичаї свого народу, розповіли про життя їхньої спільноти в багатокультурній американській нації.

Це і Quinceanera - свято, що відзначається в 15-й день народження дівчини, День мертвих (як християнські свята День Всіх Святих і День поминання померлих), про вівтар, їжу (про хліб померлих), квіти, Papel Picado (традиційне мистецтво), маски, танці (Mexican Hat Dance), і багато іншого. А ще щороку з 15 вересня до 15 жовтня в США відзначається місяць латиноамериканської спадщини (National Hispanic Heritage Month). Гості зазначили, що їхньою основною мовою спілкування є іспанська, а згідно статистики на сьогодні іспаномовне населення США складає близько 15,1% населення країни.

         Родзинкою заходу став майстер-клас від Бетені Мартінез, яка навчала учасників заходу майстерності танцю маренго, сальси та ча-ча-ча. 

Запрошуємо всіх, хто цікавиться історією та культурою Сполучених Штатів Америки, хто прагне вдосконалити свої розмовні навички англійської мови на заходи  нашого центру "Вікно в Америку":

щочетверга о 16 год.;

щонеділі о 12.00 та 13-30.

Наша адреса: вул. Незалежності, 46.

 

Оновлено 22-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка