Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Англійська мова для державних службовців



В рамках співпраці з обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та в рамках заходів щодо популяризації вивчення англійської мови в Рік англійської мови в Україні Жирик Л.І., заступник директора обласної бібліотеки ім. І.Франка, провела лекцію на тему «Самостійне вивчення англійської мови держслужбовцями за допомогою ресурсів мережі Інтернет та бібліотек області».

   Слухачами були курсанти тематичного короткострокового семінару «Удосконалення роботи з документами у місцевих органах виконавчої влади», і призначений для начальників загальних відділів апаратів РДА та МВК.

   Суспільство і держава потребують підготовки нової генерації і підвищення кваліфікації керівників і фахівців, які працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування, формування реального та перспективного резерву їх кадрів, покращення якості та підвищення ефективності управлінського процесу. Оскільки комунікація з євроструктурами буде здійснюватися на середньому та вищому рівні державних службовців, високопрофесійне знання англійської постає досить актуальним. Володіння англійською зроблять критерієм при відборі на роботу на державну службу (до 2020 року 100% державних службовців мають володіти англійською мовою). Серед держслужбовців проведуть тестування з оцінювання рівня володіння англійською мовою, а також організують мовні курси для них та включать вивчення англійської до програм підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

   Саме тому наша співпраця направлена на подання інформації держслужбовцям щодо можливостей обласної книгозбірні для самостійного вивчення англійської мови. Це й англомовні видання, і електронні бази даних, діяльність клубів розмовної англійської мови, які ведуть волонтери Корпусу Миру в Україні, носії мови, а також можливості бібліотек області.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка