Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Методико-дидактичний семінар для вчителів німецької мови



4 листопада 2016 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І.Франка в рамках співпраці з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та спільного проекту з бібліотекою Goethe-Institut в Україні “Мова. Культура. Німеччина” проходив методико-дидактичний семінар для вчителів німецької мови загальноосвітніх шкіл області.

    20 вчителів навчалися в рамках тижня підвищення кваліфікації вчителів німецької мови згідно проекту Gidelfo-Professionelle Qualifizierung von Deutschlehrern - професійна підготовка вчителів німецької мови в Україні".
    Заплановані заходи відбулися на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у рамках співпраці з відділом «Педагогічної кооперації з німецької мови» Goethe- Institut в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України. Метою проведення тижня було підвищення кваліфікації вчителів німецької мови та надання їм допомоги в організації і проведенні уроків в школах.
    Головні теми семінару - «Використання онлайн-ресурсів на заняттях німецької мови для формування умінь аудіювання та говоріння» і «Підготовка учнів до іспитів рівня А1-В2» (Goethe-Zertifikat А1 та B2), що викликають значний  інтерес у школярів.
    Модератором семінару була Наталія Форкавець, мультиплікатор Goethe-Institut в Україні, яка навчає колег працювати за новими методиками викладання німецької мови, пропонує цікаві ідеї, методи й прийоми, матеріали, які можуть бути використані під час проведення уроків німецької мови, які сприятимуть мотивації учнів до її вивчення.
    Керівник проекту - заступник директора ОУНБ Жирик Л.І.  ознайомила учасників семінару з навчально-методичними комплексами, літературою різних рівнів для читання та підручниками для підготовки учнів до іспитів, які є у фондах бібліотеки завдяки спільному проекту з бібліотекою Goethe-Institut в Україні. Великого зацікавлення викликали автентичні підручники для початкової школи. Також було представлено можливості німецькомовної електронної бази даних ONLEIHE.

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка