Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Шлях до Незалежності



18 серпня в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся захід, приурочений Дню Незалежності України. Оскільки 2016 рік проголошений Президентом України Петром Порошенком Роком англійської мови в Україні, тож ми вирішили поговорити про незалежність по-англійськи.

Керівник центру Жирик Л.І. запросила волонтерів Корпусу Миру в Україні, які на даний час проживають і працюють в місті Івано-Франківську, підтримати даний захід і розповісти відвідувачам клубу розмовної англійської мови про те, перед якими викликами стояла молода американська держава в перші роки після проголошення незалежності. Томас Барефут, Роб Грувер та Кайл Логан підготували презентацію, з якої ми довідалися про Американську війну за незалежність, про після-революційну Америку, про проблеми, які виникали в перші роки після прийняття незалежності, про прийняття Декларації про Незалежність та багато чого іншого цікавого та невідомого для нас, українців.

Зі свого боку ми розповіли американцям про історію українського народу, в якій є події, які мають надзвичайне значення, вони не втратили своєї актуальності і по сьогоднішній день. Однією з таких подій є проголошення Акту Соборності України 22 січня 1919 року, другою - здобуття незалежності 1991 року.

Учасникам заходу були запропоновані питання до обговорення англійською мовою, які стосувалися проблем та викликів, які стоять перед кожною державою, яка проголосила незалежність. Всі відвідувачі були поділені на три групи, в яких працювали наші гості - волонтери і які допомагали вдосконалювати свою розмовну англійську мову українцям.

А ще всі учасники висловили слова любові до своєї держави, бажання зробити щось хороше для своєї Батьківщини і прагнення, щоб вона стала країною, гідною своєї історії, своєї слави, свого величного імені.

Запрошуємо всіх, хто бажає вдосконалити свої знання англійської мови, на засідання Клубу розмовної англійської мови, які відбуваються кожного четверга о 16 год. за адресою: вул. Незалежності, 46, інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку».

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка