Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Осінь в Японії



     Наталія презентувала свою подорож до Японії англійською мовою.  Розповіла про міста, які вона відвідала, а саме Токіо та Кіото, їхні храми, театри, парки, архітектуру та мистецтво. Також цікавою була для відвідувачів інформація про японців, їхній стиль життя, традиції та звичаї.
    Але найдивнішим для нас була інформація про те, що в Японії не чотири пори року, як у нас, а  шість. П' ятою є пора дощів, а шостим сезоном — то є Момідзі, червона пора року, коли кленові дерева набирають червоного різнобарв'я всіх відтінків. Щороку японці розробляють спеціальну карту, на якій відображаються відтінки дерев в різних парках міст, і ваша справа вибрати той відтінок червоного, який вам до вподоби і яким ви захочете полюбуватися в певний день.
    Ну і не обійшлося без японських садів — різновиду саду чи приватного парку, принципи організації якого були розроблені у Японії впродовж 8-18 століть.  Японський сад символізує досконалий світ земної природи, а інколи виступає уособленням всесвіту. Характерними елементами його композиції є штучні гори і пагорби, ставки й острови, струмки і водоспади, доріжки і ділянки піску чи гравію, прикрашені камінням незвичайних обрисів. Пейзаж саду формується за допомогою дерев, кущів, бамбуку, трав, квітів і моху, які покликані передавати відчуття змін пір року. На території саду можуть також розміщуватися кам'яні ліхтарі, альтанки чи чайні.
    Хоча наш центр і називається «Вікно в Америку», але ми намагаємося максимально задовольнити потреби наших користувачів і познайомити їх не лише з культурою, історією Америки, але й відкрити вікно до інших культур, націй, країн. І все це англійською мовою! І це актуально саме зараз - в рік англійської мови в Україні!
    Тож запрошуємо всіх, хто цікавиться вдосконаленням англійської мови, спілкуванням з цікавими людьми та перебуванням в позитивній атмосфері у наш центр «Вікно в Америку» кожного четверга о 16 год. за адресою: вул. Незалежності, 46!

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка