Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Проектні можливості для тих, хто вивчає німецьку мову



В червні 2016 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І.Франка в рамках спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні проекту “Мова. Культура. Німеччина” відбулися інтерактивні заходи – літні табори Sommerkinderlager для тих, хто вивчає німецьку мову. Це були діти з вчителями із загальноосвітніх шкіл міста та області, а також Агенції іноземних мов міста Івано-Франківська.

    Керівник проекту “Мова. Культура. Німеччина” Жирик Л.І. ознайомила відвідувачів з можливостями проекту, його ресурсами, а саме, книгами для вивчення німецької мови як іноземної, іграми для засвоєння німецької лексики, скринею казок братів Грімм, в якій зібрані не лише ілюстровані казки мовою оригіналу, але й адаптовані книги для читання, словнички, підручники з граматичними правилами, мультфільми та фільми.
    Ідеєю таких таборів є використання інтерактивних технологій для швидкого засвоєння фонетичного, лексичного та граматичного матеріалу з використанням ресурсів бібліотеки, розширення пізнавальних можливостей учнів, засвоєння великої кількості нового матеріалу, розвитку мислення, уяви. Також такі інноваційні методи вивчення іноземних мов  підвищують інтенсивність навчання та розвивають творчі здібності учнів.
    Наприкінці таких заходів діти та вчителі отримували подарунки від  бібліотеки Goethe-Institut в Україні, а саме: значки з німецькими словами, закладки для книг та інші речі з логотипом  Goethe-Institut.

Оновлено 16-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка