Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Дні Америки у Львові



25-29 травня 2016 року у місті Львові проходили Дні Америки, організовані Посольством США в Києві. Це був чотириденний культурний фестиваль, який представляв американські фільми, музику, освіту, мистецтво, бізнес та програми Посольства США в Україні. У львівських подіях брав участь Посол США Джеффрі Пайєтт.

На святкування цих Днів офісом Посла було запрошено Людмилу Жирик, керівника інформаційно-ресурсного центру "Вікно в Америку" Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка.

Також цього року 30 травня святкується День пам'яті (Memorial Day) - національне свято США, яке щорічно відзначається в останній понеділок травня. Посол і представники Міністерства оборони США разом із керівниками м.Львова та області вшанували пам'ять американських пілотів, які поховані на Личаківському цвинтарі. Також гості вклонилися могилам Івана Франка та загиблих в антитерористичній операції.

Згодом святкування перенеслося в кампус Українського католицького університету і розпочалося воно внесенням прапорів США та виконанням гімну США англійською мовою (акапельна група Potomac Fever) та гімну України українською (Брія Блессінг, американська та українська співачка). Джеффрі Пайєтт розповів запрошеним про історію цього свята в США та важливість його для кожної країни, адже це творить історію.

День пам'яті присвячений вшануванню американських військовослужбовців, які загинули у всіх війнах і збройних конфліктах, в яких США брали участь. Свято започатковано після Громадянської війни в США і спочатку було присвячене ветеранам - жителям півночі, що загинули в цій війні. Після Першої світової війни у цей день стали згадувати солдатів, загиблих також в інших військових конфліктах.

З 1971 року День пам'яті офіційно став національним святом США. У цей день американці відвідують кладовища та військові меморіали; прапор США приспущено до полудня за місцевим часом. Багато американців вважають День пам'яті фактичним початком літа. Традиційно він супроводжується сімейними заходами, пікніками і спортивними подіями.

 

Оновлено 16-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка