Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бібліотека на допомогу державним службовцям



В рамках співпраці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка з обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та на підтримку Року англійської мови в Україні Людмила Жирик, заступник директора бібліотеки, провела консультацію щодо самостійного вивчення англійської мови державними службовцями за допомогою ресурсів мережі Інтернет та бібліотек області.

   Слухачами були учасники тематичного короткострокового семінару "Удосконалення системи контролю у місцевих органів виконавчої влади", організованого для працівників облдержадміністрації, райдержадміністрацій, міськвиконкомів.

   Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні». Згідно з Указом, має бути проведене оцінювання рівня володіння державними службовцями англійською мовою та організовані мовні курси для її вивчення. Вивчення англійської мови має бути включене до програм підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

     Учасники семінару обговорили навчальні потреби держслужбовців і шляхи забезпечення найкращих умов для розвитку їх мовних навичок. Їм були представлені можливості бібліотечної установи. А це - книжкові ресурси, рекомендаційні покажчики на допомогу вивчення англійської мови, діяльність клубу розмовної англійської мови, який діє в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку".       

     Метою всіх цих новацій є інтеграція в європейський комунікаційний простір, де англійська мова є офіційною мовою спілкування.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка