Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Методична майстерня для вчителів німецької мови



15 квітня в Івано-Франківській ОУНБ ім. І.Франка в рамках діяльності проекту, спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні „Мова. Культура. Німеччина”, відбулося засідання Методичної майстерні для вчителів німецької мови, керівників гуртків з предмету загальноосвітніх шкіл Івано-Франківської області. Вони проходять курсову підготовку в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної підготовки, з яким бібліотека співпрацює впродовж багатьох років.

     Розпочалася Методична майстерня з ознайомленням вчителів з темою спецкурсу, а саме „Формування мовної та мовленнєвої компетенції на уроках іноземної мови”, який провела Кондрат Олександра Іванівна, методист німецької та французької мов лабораторії суспільно-філологічних дисциплін.
    Керівник проекту „Мова. Культура. Німеччина” Жирик Л.І. підготувала інформаційний огляд і ознайомила вчителів з методичними посібниками по даній темі – німецькими виданнями для вивчення німецької мови як іноземної.
    Інформаційний огляд був поділений на теми:
1. Використання ігор для формування мовленнєвої компетенції учнів. Було запропоновано підбірку методичних посібників з іграми, піснями, кросвордами, театральними постановками, які особливо корисні школярам, які відчувають труднощі у навчанні, розумінні та осмисленні нового матеріалу, засвоєнні та узагальненні, встановленні зв'язків між поняттями, вираженні власних думок і мовлення. Також вчителі ознайомилися з настільними іграми німецькою мовою.
2. Навчання граматики німецької мови, яка має першорядне значення, оскільки з її допомогою відбувається формування умінь усного та письмового спілкування.
3. Використання елементів країнознавства при вивченні німецької мови.
4. Тексти та завдання для розвитку навичок аудіювання на уроках німецької мови.
    Крім того, учасників заходу було ознайомлено з можливостями, які пропонує Goethe-Institut в Україні в напрямку вивчення та викладання німецької мови через представлення веб-сторінки цієї установи, онлайн-ігри, можливість здати іспити та можливість завантажити наочні матеріали для проведення уроків.
    Також було представлено скриню „Казкові світи” – підбірку матеріалів для вивчення німецької мови, а саме казок братів Грім, казок і міфів народів світу, загадок та ігор.
    Головний бібліотекар відділу літератури іноземними мовами Кушнаренко Н.Р. ознайомила з ресурсами відділу на допомогу вчителям німецької мови, а також представила фахові німецькомовні періодичні видання.
    Наприкінці заходу вчителі переглянули Інтернет-ресурси для вивчення німецької мови та фільм мовою оригіналу.

 

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка