Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Нові книги з бібліотеки Goethe-Institut в Україні



Впродовж багатьох років Івано-Франківська ОУНБ ім. І.Франка є партнером бібліотеки Goethe-Institut в Україні, яка інформує про культурне та суспільно-політичне життя у Німеччині і пропонує різні медії з країнознавства, мистецтва, літератури, матеріали для вивчення німецької мови як іноземної, медії та забавки для дітей тощо.

    В обласній бібліотеці діє проект «Мова. Культура. Німеччина», завдяки якому наші користувачі мають можливість постійно знайомитися з новими виданнями німецькою мовою. Саме такі видання надійшли до нас в квітні. Серед них — сучасні книги з країнознавства Німеччини: «Республіка Берлін: возз'єднання та переорієнтація», яка висвітлює історію країни з 1989 року до сьогодення; «Інструкції для Східної Німеччини» – захоплюючі нотатки про подорож країною, яка раніше була Німецькою Демократичною Республікою; «Політика потребує майстерності» – книга для всіх, хто працює в школах і не тільки у сфері політичної або культурної/естетичної освіти; «Ласкаво просимо до Німеччини!» – корисні поради та інформація для життя в Німеччині багатьма мовами; «Експресіонізм», в якій представлені найголовніші німецькі представники цього культурного напрямку.
    В рамках проекту бібліотека має налагоджену співпрацю зі школами міста, в яких поглиблено вивчається німецька мова. Сподіваємося, що дитячі книги німецькою мовою будуть корисними до читання і вивчення мови для школярів, їхніх батьків, сімейного читання. Це — книга відомого німецького автора Торбена Кульмана «Ліндберг: історія неймовірних пригод мишеняти-летуна», яку представлено як мовою оригіналу, так і в перекладі українською, а також чудові листівки до цієї книги; серія книг «Маленькі курчата» — для читання дітям від 5 років та для самостійного читання з 7 років.
    А ще — чудовий фільм міжнародної дитячої телевізійної освітньої програми «Вулиця Сезам», серія «Книжки про книжки».
    Ми прагнемо підтримувати у наших користувачів бажання вчитися упродовж життя та однією з наших головних цілей є стимулювання та підтримка читання. Сьогодні бібліотека – це більше, ніж просто книгозбірня. Це місце нових вражень, спілкування і навчання.
     Ми хочемо зацікавити Вас німецькою мовою та культурою Німеччини! Тому пропонуємо родинам, дітям, молоді та широкому загалу поціновувачів літератури і кіно завітати в бібліотеку і ознайомитися з можливостями проекту Goethe-Institut в Україні «Мова. Культура. Німеччина».
         Запрошуємо вас щоденно з 10 до 19 год за адресою:
вул. Незалежності, 46. Телефон для довідок (0342) 53-24-40.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка