Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Методичні поради з самостійного вивчення англійської мови держслужбовцями



23 березня 2016 року Жирик Л.І., заступник директора Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка, керівник проекту “Вікно в Америку” провела лекцію для державних службовців області — спеціалістів І категорії, які проходять навчання в Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

   Згідно Указу Президента України Петра Порошенка 2016 рік проголошено роком англійської мови в Україні. В грудні 2015 року було прийнято новий закон про "Держслужбу", в якому для держслужбовців категорії "А" вводиться критерій "володіння іноземною мовою, яка являється офіційною мовою Ради Європи".   

   В своїй презентації Жирик Л.І. покроково представила можливості самостійного вивчення англійської мови державними службовцями. Це і книжкові ресурси бібліотеки, й електронні та аудіокниги. На сьогоднішній день в мережі Інтернет є багато корисної інформації щодо вивчення іноземних мов. Учасники заходу розглянули найкорисніші з них, на яких можна знайти і граматику, і тексти для читання, фільми, аудіозаписи та багато чого цікавого також. Було також подано інформацію, як визначити свій рівень володіння англійською мовою згідно Загальноєвропейських Рекомендацій з мовної освіти.

     Цікавим та корисним ресурсом для тих, хто самостійно вивчає англійську мову, є програма Україна Speaking - національна програма, що координується командою Go Global та підтримується низкою партнерів, серед яких Президент України, Міністерство освіти, Міністерство закордонних справ, Британська Рада в Україні та інші. Особливу підтримку в реалізації інформаційної кампанії надало Посольство Сполучених Штатів в Україні. Даний ресурс акумулює інформацію про онлайн та офлайн можливості вивчення іноземних мов в Україні, методологічні рекомендації, навчальні та розважальні матеріали для людей, які вивчають або планують вивчати іноземні мови.

   Також було представлено діяльність інформаційно-ресурсного центру "Вікно в Америку" із сприяння вивченню англійської мови. А це не тільки книги, але й клуб розмовної англійської мови, засідання якого відбуваються кожного четверга о 16 год. за адресою: вул. Незалежності, 46.

    А ще держслужбовцям розповіли, які є можливості вивчення англійської мови в районних бібліотеках, а саме в Долинській ЦРБ, де волонтер Корпусу Миру в Україні американка Патрісія Буш проводить курси англійської мови для держслужбовців.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка