Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інтерактивний захід «Ігри у вивченні англійської мови: американські лексичні ігри»



15 березня 2016 року в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка в рамках Року англійської мови в Україні відбувся інтерактивний захід з учнями 4-х класів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №11 з поглибленим вивченням англійської мови.

Керівник центру Жирик Л.І. підготувала презентацію про ігри для вивчення англійської мови, які Центр отримав завдяки Посольству США в Україні, розповіла історію їх створення, правила гри та як за допомогою ігор можна вчити нові слова.

Потім розпочався найцікавіший момент заходу - практичне застосування знань для вивчення англійської мови. Діти із захопленням та зацікавленням намагалися згадувати слова, шукати невідомі в словниках. Вони грали в такі ігри, як Scrabble - найпопулярнішу і найулюбленішу гру американських дітей та дорослих; Apples to Apples, Big Boggle, Bananagrams.

Такий захід допоміг учням не тільки вдосконалити свої знання, але й більше довідатися про Сполучені Штати Америки, їх культуру та символи, побут та зацікавлення.

Завдання заходу полягало в тому, щоб знайти максимум педагогічних ситуацій, у яких може бути реалізоване прагнення дитини до активної пізнавальної діяльності. Процес навчання повинен постійно удосконалюватися, що дозволить дітям ефективно і якісно засвоювати програмовий матеріал. Тому так важливо використовувати ігри на уроках. Гра допомагає спілкуванню, сприяє передачі накопиченого досвіду, одержанню нових знань, правильній оцінці вчинків, розвитку комунікативних навичок дитини, її сприйняття, пам'яті, мислення, уяви, емоцій, таких рис, як колективізм, активність, дисциплінованість, спостережливість, уважність. Крім того, що ігри мають величезну методичну цінність, вони дуже цікаві як учителю, так і учню.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка