Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Така далека, така близька Америка: Маямі (Флорида)



Івано-Франківська ОУНБ ім. І.Франка підтримує 2016 – рік англійської мови в Україні! 18 лютого в Івано-Франківському інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» відбувся культурний захід – презентація гостя з Америки Бейлі Сміта, який ознайомив відвідувачів з його рідним містом Маямі, штат Флорида.

Бейлі Сміт розповів про населення Маямі, 60% якого становлять іспанці; про прапор та герб міста, традиції та звичаї американців, про відомі парки міста. Пізнавальною була інформація про цікавинки (cool facts) з історії та життя Маямі, які для українців виявилися зовсім невідомими, але надзвичайно захоплюючими. Оскільки нам відомо, що Маямі - це курортне місто, то Бейлі багато розповідав про розвиток туристичної галузі, про морські узбережжя, красу природи та морських глибин. Паралельно звучала інформація про спорт в Маямі, де найбільш популярним є віндсерфінг.

    Після презентації учасники заходу мали можливість задавати питання про американське місто, про штат Флорида, про стиль життя американського народу, про освіту та культуру міста. Спілкування велося англійською мовою, і в залі була надзвичайно тепла і товариська атмосфера, де всі розуміли один одного, жартували, вдосконалюючи при цьому свої розмовні знання з англійської. До речі, незважаючи на свій юний вік (Бейлі всього 19 років), він знає близько 20 мов, якими вільно спілкується на побутовому рівні. Українську вивчав самостійно, оскільки відвідати нашу країну мріяв давно і тут він хотів сам дізнаватися про нас, українців, без сторонньої допомоги.

     Запрошуємо до нашого центру щодня з 10 до 19 год. за адресою: вул. Незалежності, 46! Засідання клубу розмовної англійської мови відбуваються кожного четверга о 16 год. (крім останнього четверга місяця).

Довідка
Маямі (англ. Miami) – місто, розташоване на узбережжі Атлантичного океану на південному сході Флориди в окрузі Маямі-Дейд, найбільший населений округ в штаті Флорида та восьмий за чисельністю населення округ в Сполучених Штатах Америки. Маямі – 44-те за величиною місто в США з населенням в 413 892 осіб.
Маямі офіційно отримав статус міста 28 липня 1896 року, в той час у ньому проживало трохи більше 300 осіб. 1940 року в місті було вже близько 172 тис. осіб. Згідно з з переписом населення 2000 року в самому місті жило більше 362 тис. осіб, а якщо рахувати з передмістями, то 5,4 млн осіб.
У центрі Майамі та Південній Флориді розташовується найбільша концентрація міжнародних банків у Сполучених Штатах, тут також знаходяться штаб-квартири багатьох великих компаній національного та міжнародного рівня.
Більше інформації ви можете отримати за посиланням: https://uk.wikipedia.org/wiki/маямі

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка