Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Доступ до електронного сервісу світової мережі бібліотек Goethe-Institut



Івано-Франківська ОУНБ ім. І.Франка співпрацює з бібліотекою Goethe-Institut в Україні впродовж багатьох років. У рамках цієї співпраці діє спільний проект “Бібліотека-партнер Goethe-Institut в Україні: Мова. Культура. Німеччина”. Понад 300 видань німецькою мовою, які висвітлюють такі питання, як історія, політика, економіка, культура, література та мистецтво Німеччини, методика викладання німецької мови як іноземної, художня література та багато іншого. Тепер для користувачів є ще одна можливість – це доступ до електронного сервісу ONLEIHE.

Що таке Onleihe?
Onleihe – це новий електронний сервіс світової мережі бібліотек Goethe-Institut. Цей сервіс дозволяє взяти на обмежений проміжок часу електронні книжки, електронні аудіо-книжки й електронні періодичні видання у користування. Для цього потрібно просто завантажити обрані матеріали у нашій системі Onleihe.
Необхідність повертати матеріали зникає автоматично: після завершення терміну користування ви втрачаєте доступ до матеріалів.
Через систему Onleihe ви можете одним кліком мишки взяти необхідні вам матеріали на абонемент у будь-який час - 24 години на добу, 7 днів на тиждень.
Хто може користуватися системою Onleihe?
Безкоштовно скористатися послугами системи Onleihe можуть усі охочі, які постійно мешкають в Україні та зареєстровані у Onleihe - системі Бібліотеки Goethe-Institut в Україні. Також ви можете прийти в бібліотеку (м.Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46), де діє спільний проект “Бібліотека-партнер  Goethe-Institut в Україні: Мова. Культура. Німеччина” і отримати там доступ до німецької електронної бібліотеки.
Як  можна подати заявку на користування системою Onleihe?
Щоб отримати доступ до системи Onleihe, необхідно зареєструватися. Для цього вам потрібно заповнити Oнлайн формуляр-заявку. Коли ваші дані надійдуть до системи, ви отримаєте персональний код, необхідний для активації доступу до системи Onleihe.
Активація доступу відбувається через Інтернет-сервіс Mein goethe.de. Для цього у пункті меню „Мій Onleihe“ потрібно ввести персональний код доступу.
Зверніть увагу: якщо ви ще жодного разу не користувалися послугами сервісу „Mein goethe.de“, вам потрібно спершу там зареєструватися. Реєстрація та користування „Mein goethe.de“ безкоштовні.
З моменту введення персонального коду доступу ви володієте правом користування послугами системи Onleihe протягом одного року. Через рік право користування системою автоматично втрачається. Якщо ви хочете продовжувати користування Onleihe, вам потрібно знову заповнити формуляр-заявку й отримати новий персональний код доступу до системи.
Більше інформації ви можете отримати на сторінці бібліотеки Goethe-Institut в Україні: http://www.goethe.de/ins/ua/uk/kie/kul/bib/onl.html

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка