Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Дух Різдва



24 грудня в інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка відбулося святочне засідання, приурочене святу Різдва Христового, яке в багатьох країнах святкується 25 грудня.

  Гості заходу мали можливість довідатися про традиції та звичаї святкування Різдва в Україні та в Сполучених Штатах Америки, а також в багатьох інших країнах. Ми розпочали з історії цього величного свята, цитат зі Слова Божого – Біблії, в якій розповідається про Христове народження. Для цього було підготовлено низку питань англійською мовою, завдяки яким відвідувачі довідалися багато нового та цікавого. Обговорювалися різні питання, такі як: чи насправді люди намагаються бути кращими, добрішими в цей святковий час, чи роблять більше доброчинних справ, пожертв, допомагають людям, які цього потребують; чи правдою є те, що сьогодні свято Різдва є більше комерційним, ніж духовним.
  Звичайно ж, говорили про такі традиції, як святочні страви та колядки –різдвяні гімни на прославлення Христа. Так, ми довідалися про найбільш традиційні страви в Свят-вечір, зокрема, в Україні – кутя, в Америці – гарбузовий пиріг, в Німеччині – штоллен, у Великобританії – пудинг, в Австрії – ішльські тортики, в Італії – паннетоне, в Норвегії – смултрінги та хьортебаккелі, у Франції – Різдвяне поліно. Згадали найбільш відомі Різдвяні пісні у виконанні Франка Сінатри (“Let It Snow”), яку один з учасників, Володимир, виконав акапельно.
  Відвідувачам «Вікно в Америку» також було запропоновано ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою “Різдво як світло надії” з фондів центру.
  Свята Різдва чекають з нетерпінням і дорослі, і малі. Воно приносить чимало радощів, веселощів та солодощів. Воно сповнене затишком, спокоєм та надіями на краще майбутнє.  У цей день також прийнято миритися з тими, з ким були у сварці, пробачати будь-які образи, щоб відчути всю радість та чарівність не тільки свята, а й життя.

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка