Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інтеграційний табір для переміщених активістів відбувся в обласній бібліотеці



25 - 28 листопада в Івано-Франківську проходив Інтеграційний табір для переміщених активістів та громадських діячів. Його організатором виступило Літературне угрупування «СТАН» (Луганськ/Івано-Франківськ) за підтримки фонду National Endowment for Democracy та Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Метою табору є посилення співпраці між переміщеними активістами та громадськими діячами з різних регіонів України.

    Інтеграційний табір складається з декількох блоків. Відкриття і блок "Стратегічна зустріч з презентацією кращих практик роботи з ВПО на Прикарпатті" відбувся 25 листопада на базі інформаційно-ресурсного центру "Вікно в Америку", який діє в бібліотеці за сприяння Посольства США в Україні. Центр та бібліотека в цілому співпрацюють з внутрішньо-переміщеними особами вже довший час.

     На стратегічній зустрічі були присутні представники Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА, регіонального штабу по роботі з ВПО, Радник міністра соціальної політики по роботі з ВПО (програма Крим СОС). Головним гостем заходу був Сергій Решетов, Експерт Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Організаційну підтримку заходу надавала Громадська організація "Д.О.М.48.24", яка об'єднує активних та креативних людей, які переїхали з Сходу України і Криму в пошуках нового дому і хочуть побудувати його в Івано-Франківську.

    Ініціативні групи, волонтерські та громадські організації, благодійні фонди, представники органів місцевого самоврядування та міжнародні інституції, що безпосередньо працюють з ВПО та сприяють діалогу та примиренню в регіонах України, ділилися кращими практиками, що були застосовані в Прикарпатті цього року.

   Свої практики представляли: БО Карітас, БФ "Підліток", "Молода Просвіта", ГО "Всеукраїнське об'єднання "Українці Донбасу і Криму", Фонд "Відродження Прикарпаття", соціальний проект TEEN TEAM. Щодо практик інших регіонів, то їх представляли активісти Нового Акрополю, Ужгорода, Кременчука, Макіївки, Києва.

    26 листопада в центрі "Вікно в Америку" відбувся тренінг "Кампанії на захист суспільних інтересів - ефективні інструменти для HRDs", в рамках якого переміщені активісти та громадські діячі дізналися, як проводити громадські кампанії, організовувати акції прямої дії та мережеві ініціативи. Головним експертом виступив культурний інноватор Ярослав Мінкін, голова Літературного угрупування "СТАН".

   27 листопада відбувся тренінг "Сприяння інтеграції ВПО в культурне та соціальне життя міста", на якому переміщені активісти та громадські діячі дізналися про передовий досвід правозахисників та культурних інноваторів щодо руйнування стереотипів та розробляли план інтеграції ВПО в культурне та соціальне життя міста. Експертом виступав Мирослав Грінберг, голова Київського освітнього центру "Простір толерантності". Також свій досвід роботи презентували інтеграційні культурні центри в Зугдіді (Грузія) та Ванадзорі (Вірменія).

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка