Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Показ документального фільму «Богданове щастя»



30 жовтня в Івано-Франківському центрі «Вікно в Америку», що діє в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка, відбувся безкоштовний показ документального фільму «Богданове щастя», знятого волонтерами «Нового Донбасу» за сприяння Посольства США в Україні.

   «Новий Донбас» - це громадська організація, яка допомагає відбудовувати школи у Донецькій та Луганській областях та проводить роботу з учителями, учнями та їх батьками. Хоча волонтер і автор стрічки Олександра Чупріна стверджує, що це швидше рух, ніж громадська організація, який налічує близько 100 волонтерів.

   Фільм описує досвід «Нового Донбасу» у побудові мирного діалогу на Сході України на прикладі містечка Миколаївка в Слов'янському районі Донецької області. Стрічка «Богданове щастя» була знята влітку 2014 року, коли група волонтерів вперше поїхала у школу, яка була знищена під час війни. Головний герой фільму Богдан вчиться  у третьому класі ЗШ №3 міста Миколаївки. З Богданом вони познайомилися випадково. Через деякий час творча група зрозуміла, що через цього хлопчика можна показати те, що зараз  відбувається на Сході. Волонтери не тільки відновлюють школи, але й проводять різноманітні майстер-класи та водночас намагаються відволікти дітей від війни.

    Метою фільму, за словами Олександри Чупріної, є показ того, що допомагати - це легко. «Мені б дуже хотілося, щоб після перегляду цього фільму  хтось з глядачів долучився до нашого руху», - зазначила Чупріна. Відрадно зазначити, що стрічка настільки захопила тих, хто переглядав її, що один з них виділив певну суму коштів для розвитку цієї організації.

    Прем'єра фільму стартувала 24 жовтня у місті Києві в Американському домі, згодом волонтери поїхали у Херсон, Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Одесу.

   Активними учасниками заходу в Івано-Франківській ОУНБ були волонтери, переселенці з організацій: ГО "Д.О.М.48.24", ВО «Українці Донбасу і Криму», читачі бібліотеки. Після перегляду кінострічки автор провела обговорення, відповідала на запитання.

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка