Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація поетичної збірки в обласній бібліотеці



6 жовтня 2015 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація поетичної збірки «Переступи поріг…» калуської поетеси Світлани Бреславської-Кемінь.

Переступи поріг...

Пожовклі образи

і стіл,

і білосніжна скатертина.,

калачики,цвітуть на підвіконні,

і муха б'ється

монотонно в шибку...

Світлана Бреславська-Кемінь

Модератор зустрічі прикарпатська поетеса Марія Микицей   представила присутнім літературної зустрічі калуську поетесу Світлану Бреславську-Кемінь.

Світлана Бреславська-Кемінь народилася в м. Калуші, Івано-Франківської області, за освітою філолог. Викладала українську мову і літературу в школі, в даний час працює в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

Почала друкуватися в обласній та республіканській пресі з 1982 року. Її поезії були вміщені в альманасі «Вітрила 88», а новели та переклад з польської - в часописах «Четвер 93» та «Перевал». Світлана є авторкою наукових статей з літературознавства та валеології, а також поетичної збірки «Два кроки до раю».

Друга збірка поезій «Переступи поріг...» умовно поділена на три розділи: чорне - війна, яка більше року змушує українців страждати; біле - світ уяви, мрій, фантазій; сіре - реальний простір, дорогий кожному світ сім'ї, родини, роду і народу, рідної української землі.

Авторка збірки розповіла про роботу над книгою. На вірші в першій частині збірки поетку надихнули події, які відбуваються в нашій країні , а також те, що її чоловік воює в АТО і бачить війну зсередини. Разом з тим є в збірці й вірші про любов та мирне буденне життя.

У презентації книги поетеси, яка відбулася у форматі запитань і відповідей, взяли участь голова обласної організації НСП України Євген Баран, голова громадської ради при облдержадміністрації Віталій Перевізник, письменники Володимир Єшкілев, Марія Ткачівська, Оксана Кузів, поети Ярослав Ясінський, Олександр Букатюк.

Світлана Бреславська-Кемінь читала свої вірші, як зі збірки, так і з нового, а також ділилася своїми творчими планами на майбутнє.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка