Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Міжнародний семінар «Дорожня карта – сталий культурний розвиток в Україні»



12-13 липня 2015 року у м. Києві відбувся Kick-Off – семінар «Дорожня карта – сталий культурний розвиток в Україні», організований Goethe-Institut в Україні.

     Це був перший робочий семінар із запланованих трьох, і в ньому взяли участь експерти культури з державного сектору, з неурядових організацій усієї України з метою спільного запуску процесу сталого культурного розвитку. Місто Івано-Франківськ та бібліотечну спільноту представляла Людмила Жирик, заступник директора Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка.
     Відкрили семінар щойно призначена директорка Goethe-Institut в Україні Беата Кьолер та референтка з питань культурних програм та педагогічної кооперації Фрідеріке Мьошель.
     Модераторами зустрічі були експерти з Німеччини:  професор, доктор Ґернот Вольфрам, доктор Патрік Фьоль та Марк Ґеґенфуртнер.  Вони розпочали теоретичну частину семінару з презентації «Партиціпативна розробка пілотних проектів та дорожньої карти для сталого розвитку культури в Україні».
     Уже здійснено перші кроки в культурному картографуванні України, досвід усіх учасників та експертиза німецької команди фахівців будуть залучені до розробки в ході проекту стратегій, які мають бути опубліковані і доступні для усіх зацікавлених експертів культури.
     За аналогією до цього процесу українські експерти культури Ірина Френкель та Ярослав Мінкін спільно з командою провели «показовий процес картографування» на прикладі невеликого українського міста Жмеринка.
     Під час семінару відбувалися пленарні дискусії, роботи в групах, воркшопи, на яких чотири групи українських експертів культури працювали над розробкою проектів з таких сфер: партнерство, співпраця та обмін, прозорість, дігіталізація та медіа-стратегії. Учасники семінару визначилися із завданнями, які будуть спільно виконуватися до жовтня, а тоді будуть представлені результати цієї роботи для обговорення та оцінки німецькими експертами.
     Цей семінар став також хорошим інформативним заходом, оскільки всі мали змогу довідатися про проблеми розвитку культури Німеччини.

 

Оновлено 22-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка