Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Візит представників Goethe-Institut в Україні до обласної бібліотеки



27 травня 2015 року Івано-Франківську ОУНБ ім. І. Франка з робочим візитом відвідали представники Goethe-Institut в Україні Сюзанне Тайхманн, керівник відділу «Інформація та бібліотека», та Анна Журавльова, асистент відділу «Інформація та бібліотека».

  Сюзанне Тайхманн ознайомилася з роботою проекту „Заочний абонемент. Україна” – медійно-фахової мережі Goethe-Institut в Україні, яка складається з Німецьких читальних залів та 12 бібліотек-партнерів, серед яких є й наша установа.
  Завдяки такій розгалуженій мережі, читачі мають прямий доступ до актуальних та корисних німецьких медій, які відповідають їхнім запитам. Основними темами комплектування фондів є: німецька мова як іноземна (для тих, хто вивчає і викладає німецьку мову), сучасна німецька белетристика та країнознавство.
Крім того, Goethe-Institut в Україні проводить практичні заходи з підвищення кваліфікації для співробітників українських бібліотек, які надихають учасників на впровадження нових форм культурно-просвітницької, проектної роботи та кооперації.
  В обласній бібліотеці ім. І.Франка даний проект діє у відділі літератури іноземними мовами. У рамках проекту проходить багато цікавих заходів: методичні майстерні для викладачів німецької мови вищих навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл міста та області; науково-практичні конференції; презентації; зустрічі з письменниками Німеччини; майстер-класи з виготовлення листівок до різних традиційних свят.
Також впроваджуються соціальні проекти з використанням фондів і можливостей бібліотеки  Goethe-Institut в Україні. Для користувачів проекту є чудова можливість безкоштовного доступу до бази даних Onleihe, де можна знайти багато корисної інформації з різних галузей науки, твори сучасних німецьких авторів мовою оригіналу і німецькі періодичні видання.
  Заключним приємним моментом візиту стали подарунки від бібліотеки  Goethe-Institut в Україні – електронна читанка Pocket Book, на яку можна завантажувати різні книги німецькою мовою з електронної бази даних Onleihe, а також різні сувеніри для відзначення активних учасників бібліотечних заходів.

  Запрошуємо ознайомитися з фондом німецькомовного заочного абонементу „Goethe-Institut в Україні” у відділі літератури іноземними мовами обласної бібілотеки, який знаходиться за адресою:
вул. Незалежності, 46
телефон для довідок: 0(3422)32440.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка