Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Індонезія очима українця



У рамках проекту «Вікно в Америку» в Івано-Франківській ОУНБ ім. І.Франка до Міжнародного дня волонтера відбулася презентація активного учасника клубу розмовної англійської мови Павла Кузика, який розповів про Індонезію очима українця та презентував свою книгу «Забута гора».

    Учасники заходу довідалися багато цікавого про Індонезію – країну в Океанії та південно-східній Азії, про її культуру, традиції та звичаї, людей, природу. Подарунком була медіа-презентація зі світлинами, здійсненими Павлом, адже він є молодим фотомитцем, який має чимало виставок у своєму творчому доробку.
   Цікавинкою заходу стала презентація першої книги Павла Кузика «Забута гора», на сторінках якої відображено міське багатолюддя Індії, величні пейзажі Гімалаїв, таємнича священна гора Мачапучаре, на вершину якої не ступала нога людини. В анотації до видання зазначено: «У пошуках розгадки дивних снів про таємничу гору в серці Гімалаїв автор вирушає у мандрівку до Непалу та Індії, де знайомиться з багатьма цікавими людьми, стає свідком незвичних подій, шукає загадкових йєті і натрапляє на легендарну країну Шангрі-Ла…». Книга ілюстрована кольоровими світлинами у виконанні автора.
     Розповідь про складнощі довгих переходів, неочікувані зустрічі, радісні моменти відкриттів захопили відвідувачів, і тому після презентації було чимало запитань до автора. А якщо додати, що розповідь велася англійською мовою, то це була й чудова нагода попрактикуватися в розмовній англійській, адже Павло отримав докторський ступінь в Університеті Флориди (США).
      Павло Кузик – івано-франківчанин, закінчив Львівський національний університет ім.І.Я.Франка. Дев’ять років тому серйозно захопився фотографією. За останні п’ять років мав дев’ять персональних фотовиставок, в основному присвячених своїм мандрам до далеких і екзотичних країн – Мадагаскар, Фіджі, Мексика, Пуерто-Рико, Узбекистан, Індія та Непал. Він – біолог за спеціальністю, фотохудожник та журналіст за покликанням, є автором більше 70 статей в різних періодичних виданнях. А ще Павло любить гори: Карпати, і свої рідні – Вовчинецькі, де проводить багато часу, здійснюючи фотозйомки.
     Учасники заходу отримали чимало цікавої інформації та позитивних емоцій.

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка