Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч медійної мережі „Заочний Абонемент” в Goethe-Institut в Україні та практичний семінар „Казки усього світу оживають у дитячих бібліотеках”



20-21 жовтня 2014 року у м. Києві відбувся семінар-зустріч в рамках співпраці з Goethe-Institut в Україні, у якому взяла участь заступник директора Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка Жирик Л.І.

   З привітальним словом перед учасниками семінару виступила заступник директора Goethe-Institut в Україні, керівник мовного відділу Сюзанне Беккер.
    Модератором зустрічі була Сюзанне Тайхманн, керівник відділу „Інформація та бібліотека". Основною темою семінару була робота з дитячими книжками, оскільки нещодавно всі учасники медійної мережі Заочний абонемент-Україна отримали в подарунок велику скриню для книг-казок німецькою мовою та ляльки, завдяки яким можливо інсценізувати ці казки.
    Робота семінару була поділена на тематичні блоки: „Медійна мережа України": ідеї з матеріалами на тему "Казки", соціальні медіа, електронна бібліотека Onleihe, а також відбувся обмін досвідом учасників медійної мережі.
    Наступного дня була практична частина семінару. Доповідачами були Тетяна Бєляєва, керівник школи Kindermusik International, яка поділилася досвідом щодо музично-рухливої освіти дітей на прикладі казок братів Грімм, а Оксана Козлітіна поділилася методикою навчання дітей німецькій мові за допомогою книг, казок, поробок, а також навчила створювати міні-книги.
    Учасники семінару також відвідали інтерактивну виставку Goethe-Institut в Україні „Казкові світи". Ця виставка у сімох секціях розповідає про основні мотиви німецьких казок і відображає казкових героїнь та героїв сучасності.

    Набутий під час семінару інноваційний досвід буде реалізований на практиці у роботі Івано-Франківської обласної бібліотеки в рамках „Заочного абонементу" Goethe-Institut в Україні. 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка