Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Візит Джона Саррафа, Віце-консула Посольства США в Україні



12 вересня 2014 року у відділі літератури іноземними мовами Івано-Франківської ОУНБ ім.І.Франка в рамках діяльності інформаційно-ресурсного центру „Вікно в Америку” відбулася лекція Віце-консула Посольства США в Україні Джона Саррафа у супроводі співробітника консульського відділу Ольги Акуленко щодо лотереї грін-кард, а також інформації про літні програми студентського обміну Summer Work Travel (SWT).

  Напередодні початку прийняття заявок від мешканців України на щорічну лотерею грін-кард Посольство США проводить роз'яснювальну роботу з бажаючими переїхати до Сполучених Штатів.
  Джон Сарраф розповів про можливості щорічної Програми ДВ, яка дає можливість отримати диверсифікаційну імміграційну візу США особам, які відповідають простим, але жорстким критеріям. Виграшні заявки вибираються комп'ютером випадковим чином за принципом лотереї. Проте самі візи розподіляються між шістьма географічними зонами таким чином, що більша кількість припадає на регіони з нижчим рівнем імміграції до США.
  Щоб підвищити ефективність і безпеку Програми, з 2005 року Держдепартамент запровадив систему електронної реєстрації учасників розіграшу, а також використовує спеціальні технології та інші засоби, щоб ідентифікувати осіб, які вдаються до шахрайства з метою нелегальної імміграції або тих, хто надсилає більше однієї заявки.
Претенденти, заявки яких виявляться виграшними, будуть повідомлені про це за допомогою електронної Системи Перевірки Статусу на сайті, вказаному нижче. Вони будуть адресовані на сторінку-підтвердження, де отримають додаткові інструкції, включаючи інформацію про розміри витрат, пов'язаних з оформленням імміграційних документів.
  Апліканти можуть знайти електронну форму заявки на участь у диверсифікаційній лотереї на www.dvlottery.state.gov протягом реєстраційного періоду з 1 жовтня 2014р. до 2 листопада 2014р.
   Після презентації Віце-консул відповідав на запитання щодо фотокартки претендента, освіти, коду-підтвердження та багато іншого.
  Також він проінформував присутніх про умови участі та можливостях літньої програми студентського обміну Summer Work Travel (SWT).

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка