Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Літні можливості для тих, хто прагне вдосконалити свої знання з англійської мови



3 липня в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка в рамках проекту «Вікно в Америку» розпочався літній сезон в Game's Club. Відбулася презентація американських ігор «Scrabble» та «Monopoly».

  Гру «Скребл» представив відвідувачам волонтер клубу розмовної англійської мови Маркіян Тхір, молодий науковець з м. Івано-Франківська. Він познайомив присутніх з історією цієї американської гри, її правилами, найвідомішими турнірами та рекордами. «Пізнавальна, розвиваюча, мозковий штурм» - так характеризують цю гру. Найсміливіші спробували себе на практиці - відбулася партія гри в «Скребл» з практикуючими гравцями Маркіяном Тхором та Вірою Великородою, які давали корисні поради та навчали правильному ходу гри.
  Для інформації: «Скребл» - це настільна гра, в якій 2 або 4 гравці змагаються в створенні слів з використанням буквенних дерев'яних плиток на дошці, розбитій на 225 квадратів. При цьому кожна літера має певну кількість балів, які сумуються і по закінченні гри переможцем стає той, хто набрав найбільшу кількість балів.
  Наступною грою була "Monopoly", яку представив Юрій Зуб'як.
«Монополія» - популярна настільна гра економічного характеру, де гравці змагаються за надбання економічних переваг шляхом визначеної правилами гри економічної активності, включаючи купівлю, оренду та торгівлю власністю з використанням «забавкових» грошей. Гравці здійснюють ходи по черзі, кидаючи гральні кістки. Мета гри - довести до банкрутства всіх інших гравців. Відповідно до Hasbro, з моменту як Чарльз Дерроу запатентував гру у 1935 році, близько 750 мільйонів людей зіграли в цю гру, що зробило її найпопулярнішою комерційною настільною грою у світі. Книга рекордів Гінесса від 1999 року має запис щодо попередньої статистики Hasbro про 500 мільйонів людей, які грали в «Монополію». Журнал «Ігри» посвятив гру «Монополію» в члени своєї Зали Слави.
   Запрошуємо всіх бажаючих випробувати себе та вдосконалити свої знання з англійської мови! Заходьте щодня з 10 до 18 год., а також щочетверга о 16 год. на засідання клубу розмовної англійської мови!

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка