Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Семінар директорів бібліотек і координаторів центрів “Вікно в Америку”



2-6 червня 2014 року в м. Чернівці відбувся семінар директорів бібліотек і координаторів центрів “Вікно в Америку”. Івано-Франківську ОУНБ ім. І.Франка представляли Бабій Л.В. та Жирик Л.І. Головними питаннями семінару були діяльність центрів “Вікно в Америку”, їх успіхи, проблеми, інновації.

  Відкрила семінар Рейчел Етвуд, заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні, яка високо оцінила діяльність центрів в Україні, проаналізувала відвідуваність Американських центрів та їх роль в сучасній бібліотеці. Валентина Пашкова, координатор програми "Американські центри" Посольства США в Україні наголосила на місії, завданнях та стандартах центрів "Вікно в Америку", а координатори центрів практично представили свою діяльність  в п'яти основних програмах, що стосуються вивчення англійської мови, залучення випускників програм обміну, інформації про США, культурних програм та освіти в США.
   Людмила Жирик , як координатор Івано-Франківського центру "Вікно в Америку", виступила з  презентацією щодо заходів, які висвітлюють інформацію про історію, культуру, мистецтво, літературу та країнознавство США. Ці заходи проводили як носії мови - волонтери Корпусу Миру в Україні (Філліп Ворд, Моллі Сміт, Джон Дженсон та ін.), випускники-науковці програми Фулбрайта в Україні (Крістофер Міллер, Дональд Едвард Дейвіс, Джонатон Голланд та ін.), так і українські волонтери (Маркіян Тхір, Владислав Діхтяр, Юрій Цібій). Завдяки активній діяльності  центру фонди відділу літератури іноземними мовами  поповнюються англомовними виданнями, подарованими американцями.
  Тетяна Котко, радник консультативного центру мережі EducationUSA Американські Ради з міжнародної освіти: ACTR/ACCELS, розповіла про співпрацю з центрами "Вікно в Америку" та які консультації можуть отримати ті, хто хоче навчатися в США.
  Учасники семінару відвідали Чернівецьку ОУНБ ім. М.Івасюка, де директор бібліотеки Марія Довгань та координатор центру "Вікно в Америку" Тетяна Микитюк розповіли про діяльність бібліотеки та зокрема центру.
  Цікавим досвідом поділилися фахівці Вінницької ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва - директор Наталя Морозова та Юля  Кашпрук. У Вінниці за сприяння Посольства США в Україні було встановлено підйомник для людей у візках, які тепер мають доступ до ресурсів центру "Вікно в Америку".
  Також було здійснено професійний візит до Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича та Наукової бібліотеки університету.
    
   На завершення відбулася відкрита трибуна: програма "Вікно в Америку" очима директорів бібліотек.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка