Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інтерактивна студія «Чарівний світ мистецтва»



5 червня 2014 року у відділі літератури іноземними мовами обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка в рамках проекту «Заочний абонемент» Goethe-Institut в Україні відбулись інтерактивна студія «Чарівний світ мистецтва».

     У заході взяли участь студенти кафедр німецької та англійської філології Прикарпатського університету ім. В. Стефаника, які представили свої проектні роботи, присвячені історії мистецтв, різним мистецьким напрямкам та стилям, творчості найвидатніших представників окремих мистецьких течій, а також питанням колористики, символіки та поєднання кольорів. Свої роботи студенти представляли німецькою та англійською мовами.
    Після презентацій усі присутні взяли активну участь в обговорені запропонованих тем та поділилися особистими враженнями та сприйняттям побачених картин.
     У другій – творчій частині заходу – учасники представили власні творчі роботи, а також взяли участь у створенні спільного мистецького твору, в основу якого лягла символічна карта України. Закінчення свята вразило своєю оригінальністю і ще раз засвідчило творчий потенціал студентської молоді. У виконанні студентів прозвучали пісні німецькою та українською мовами, в яких йдеться про кольори, адже колористика багато представлена і у пісенній культурі кожного народу.
     У другій частині заходу в якості глядачів виступили учні 10 класу ЗОШ №1 з Богородчан. Для юних гостей така зустріч стала дуже корисною, адже через рік їм доведеться робити вибір навчального закладу та майбутньої професії.
   Працівники відділу літератури іноземними мовами підготували для присутніх тематичну книжкову виставку з фондів «Заочного абонементу» Goethe-Institut в Україні. На виставці були представлені енциклопедичні довідники та книги про мистецтво загалом та Німеччини зокрема, а також  видання, які знайомлять з видатними мистецькими пам’ятками в окремих німецьких містах.
   Наприкінці зустрічі працівники відділу висловили вдячність викладачам кафедри німецької філології: доцентам Маруневич Божені Михайлівні, Власовій Олені Іванівні та старшому викладачу Шацькій Галині Миколаївні за чудовий захід як в плані інформативності, так і в плані реалізації творчих ідей. Викладачі та студенти в свою чергу висловили слова подяки Goethe-Institut в Україні за чудові видання, які допомогли студентам у підготовці  презентацій.
     Захід пройшов у дружній та творчій атмосфері.



Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка