Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Розумна енергія»: можливості для України, Європи та світу



22 травня в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" (English Speaking Club) відбулася лекція-презентація на тему "Smart energy (англ. - «розумна енергія») і можливості для України".

  Лекцію читав канадієць українського походження Алекс Романюк,  який приїхав до України разом з колегою Рейчел Крін з місією ознайомити українців з новими можливостями. Алекс зазначив, що зараз в Україні час для радикальних змін і можливість перейти на джерела "розумної" енергії (природні відновлювані джерела енергії)  може не лише позбавити українців від залежності, а й відкриє широкі можливості та перспективи на європейському ринку. Вибір альтернативних джерел енергії дозволить розвивати нові гілки економіки та дасть поштовх технологічному прогресу нашої країни.
  Учасники заходу мали можливість довідатися багато нового, цікавого та корисного щодо реформації енергетичної галузі, яка сприяє процвітанню економіки України, інтеграції  в Європейський Союз, а також про те, що кожен з нас може зробити для зміни середовища, яке нас оточує.
  Окремим розділом презентації Алекса Романюка була інформація щодо новітніх можливостей для нашого міста Івано-Франківська. Адже вже зроблено перший крок - на базі Прикарпатського Національного університету ім. В.Стефаника вчені-фізики вже працюють в галузі нанотехнології і розробляють термоелектрогенератори в рамках програми «Наука заради миру та безпеки» - спільний проект з НАТО.
  Презентація була представлена англійською мовою і відвідувачі мали чудову нагоду попрактикувати свої знання з розмовної англійської.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка