Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Міжнародний семінар „Електронні книги і рідери в бібліотеці: досвід використання”



17-18 лютого 2014 року в м.Києві відбувся Міжнародний семінар „Електронні книги і рідери в бібліотеці: досвід використання”, організований Goethe-Institut в Україні та Українською бібліотечною асоціацією. Учасником семінару від Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка була Людмила Жирик, заступник директора з питань автоматизації та інформаційного забезпечення бібліотечних процесів і євроінтеграції.

   Серед 51 учасника семінару були адміністративний персонал бібліотек національного і регіонального рівня, працівники, які відповідають за введення та використання електронних книг в бібліотеці, бібліотечні працівники з України, Білорусі, Казахстану, Грузії та Росії.
   Доповідачами були: Клаус Петер Хоммес, керівник відділу розширення фондів, предметизації та професійної інформації Державної бібліотеки м.Дюссельдорф; Валентина Пашкова, координатор програми „Американські центри” Посольства США в Україні, віце-президент УБА, доктор історичних наук; Олексій Васильєв, директор Асоціації „Інформатіо-Консорціум”, член Президії УБА, кандидат технічних наук, магістр з питань інтелектуальної власності; Вадим Степанов, професор кафедри електронних бібліотек, інформаційних технологій та систем Московського державного університету культури та мистецтв, кандидат педагогічних наук.
    Учасники семінару мали змогу довідатися про електронні книги в Німеччині: структура пропозиції електронних книг в публічних бібліотеках, їх використання, шанси та проблеми. Українські фахівці розповіли про перший досвід надання доступу до електронних книг та рідерів в бібліотеках України: проблеми та перспективи.
   Російський фахівець виступив з доповіддю „Електронні книги в системі  бібліотечного обслуговування:російський досвід”. Цікавою та корисною була доповідь щодо питань інтелектуальної власності при створенні та використанні електронних книг та відповідного інформаційного та технічного забезпечення.
    Завершенням семінару став круглий стіл „Електронні книги та рідери як нова бібліотечна послуга”, на якому всі учасники обговорили питання, які виникають в процесі роботи з даним електронним ресурсом, питання придбання електронних книг та інше.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка